Need on Google'is enim otsitud küsimused trenni kohta

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jakob Kamender / Panthermedia / Scanpix

Fitnessiekspert Omar Walker vastab küsimusele, mida on otsingumootorist kõige enam guugeldatud. Kas ka sinu küsimus on siin?

Miks on vaja trenni teha?

Treeningul on palju kasutegureid nii füüsilisele kui vaimsele tervisele. Teaduslikud uuringud on näidanud, et 15 minutit päevas või 90 minutit nädalas trenni tõstab oodatavat eluiga kolme aasta võrra.

Milline treeningprogramm on mulle kõige parem?

See sõltub, millised on sinu eesmärgid. Kas soovid kaotada rasva, tõsta toonust või kasvatada lihast? HIIT (kõrge intensiivsusega intervalltreening) on hea neile, kes tahavad kaotada rasva, aeroobika hea südametervise parandamiseks ning kui tahad kauneid lihaseid, vali raskustega treening.

Kust alustada treenimisega?

Tundub hirmutav minna ühel päeval kogenud treenijate sekka kõigi nende keeruliste masinate ja treeningprogrammide vahele. Alusta millestki, mida naudid. Kuula oma keha. Alusta millestki väikesest ja lihtsast, kuniks tunned, et on aeg edasi areneda. Kui sa ei oska tõesti kuskilt alustada, liitu mõne rühmatreeninguga. Sealt on lihtsam alustada.

Kuidas treenimine vaimset tervist mõjutab?

Treenimine aitab võidelda ärevushäirete ja depressiooniga, kuid on oht ka üle treenida. Ületreenimise sündroomil on depressiooniga sarnased sümptomid. Treenimine vallandab organismis serotoniini ja heatujuhormoone, kuid hea vaimse tervise võti on hoida treenimine tasakaalus. Ära treeni üle.

Milline treening aitab kaalu alandada?

Rasvapõletuseks ja kaalu alandamiseks on parim kõrge intensiivsusega intervalltreeningud.

Kas treenida saab ka ilma jõusaalita?

Loomulikult. Saad teha edukalt trenni ka oma keharaskusega. Kui siiski soovid lisaraskust, võid kasutada kõike: toole, joogipudeleid ja nii edasi. Ole leidlik.

Milline trenn aitab kaalu tõsta?

Et kaalu tõsta, on vaja kasvatada lihasmassi. Seda aitab teha raskuste tõstmine. Lisaks on oluline toitumine, et lihaste kasvamine ei jääks kaloripuuduse taha.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles