Kaheksa asja, mis mõjutavad viljakust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljusid naiste haiguseid, mis mõjutavad viljakust nagu näiteks endometrioos, saab kontrollida ja ravida, kuid viljakust mõjutab palju ka elustiil.

  1. Ülekaal. Seos ülekaalu ja rasedaks jäämise vahel on ammu teada, kuid värsked uuringud näitavad, et ka meeste ülekaal mängib samasuurt rolli, vahendab Time. Ülekaalulisel paaril võib olla kuni 59 protsenti keerulisem lapseootele jääda.
  2. Stress. Uuringud näitavad, et stressitase mõjutab ka viljakust ja rasedaks jäämise tõenäosust. Seega stressi peaks vältima nii raseduse ajal, kui selle planeerimisel.
  3. Liigne trenn. Kuigi trenn on kahtlemata tervisele kasulik, siis rasedaks jäämise soovi puhul võiks trenni intensiivsust vähendada. Liiga raske ja tihe trenn võib mõjutada naise ovulatsiooni.
  4. Liigne teleka vaatamine. See mõjutab eelkõige küll mehi, sest mehed, kes vaatavad nädalas 20 või rohkem tundi telekat on 44 protsenti väiksem sperma kontsentratsioon. Mehed jällegi, kes teevad aga sama palju nädalas trenni, on 73 protsenti kõrgem sperma kontsentratsioon.
  5. Töödeldud liha. Töödeldud toidu söömine ei ole kellelegi hea, kuid eriti tuleks seda vältida eostamise ajal.
  6. Liigne seks. Liiga tihti seksimine vähendab mehe spermatootlust.
  7. Vähene seks. Kui on sooviks rasestuda, ei tuleks seksida mitte ainult perioodil, kui tõenäosus on kõige suurem, vaid ka muul ajal. See saadab naise kehale signaali, et organism on valmis.
  8. Suitsetamine. Suitsetajatel on 13 protsenti väiksem tõenäosus rasestuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles