Neli nippi, kuidas lastega valutult seksist rääkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Seksiterapeudid ütlevad, et kuna lapsed puutuvad aina nooremas eas kokku pornoga, on seksist rääkimine väga oluline. Kuidas aga seda teha?

  1. Proovi ennast vabalt ja mugavalt tunda. Kuigi lapsega seksist rääkimine võib tunduda piinlik, siis püüa need tunded kõrvale heita, kuna laps võib seda ebamugavust tajuda ja see võib mõjutada tema suhtumist ka seksi, vahendab Daily Mail. Mida vabamalt lastega rääkida, seda enam mõistab laps, et seks ei ole midagi kummalist ja piinlikku.
  2. Kasuta korrektseid termineid. Vanemad kipuvad kasutama näiteks suguelundite kohta hellitavaid sõnu, see aga saadab lapsele sõnumi, et seks on midagi häbiväärset.
  3. Selgita ka seksi konsensuslikkust. Lastele tuleb selgitada, et seks peab alati toimuma vastastikusel kokkuleppel ja nõusolekul.
  4. Räägi ka kaitsevahenditest. Selgita lapsele, et seksiga võib ka kaasneda suguhaiguseid ja loomulikult rasedus ning selleks on olemas kaitsevahendid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles