Prantsusmaal leiti imikute piimasegust salmonellabaktereid: haigestunud on kümned väikelapsed

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bob Edme / AP / Scanpix

Prantsusmaa on teatanud praeguseks rohkem kui kolmekümnest salmonelloosi juhtumist, mille põhjustajaks peetakse Lactalis piimasegu. Üksikuid juhtumeid uuritakse ka juba Hispaanias ja Kreekas.

«Kuigi Lactalise piimasegude tagasikutse tuli Prantsusmaal juba 14.detsembril, pole tänaseks Eesti ametlikke kanaleid pidi saanud mingit infot,» kommenteerib ämmaemand ja imetamisnõustaja Ülle Lember. Eestis siiski teadaolevalt konkreetseid tooteid ei müüda. 

Veterinaar- ja Toiduameti pressiesindaja Martin Altraja sõnul on tänu vabaturumajandusele keeruline hoomata, mis tooted Eesti turul kasutusel on. «Selle konkreetse toote osas pole meile ühtegi ohuteadet tulnud,» sõnab Altraja.

Kuigi piimasegu karbid on müügilt maha võetud, ei teata, palju haigstekitajaga karpe veel ringluses on. Usutavasti võis salmonelloos valla pääseda ühe tehase piimapulbri kuivatustornis. Hetkel on kasutusele võetud abinõud, et puhastada kõik masinad. 

See pole esimene juhtum, mil imikute piimasegud endas ohtu on kujutanud. Lemberi sõnul pole piimasegude tootmisliinid steriilsed ning ka varasemalt on imikute piimasegudest leitud mitmeid haigusi põhjustavaid baktereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles