Miks on intervalltreeningud nii tõhusad?

, Hopa TV
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätekõverdused.
Kätekõverdused. Foto: Panther Media/Scanpix

Trennimaailmas räägitakse viimastel aegadel palju intervalltreeningutest. See pole tegelikult uus idee, kuigi paljud spordiklubid ja treenerid on seda alles nüüd aktiivselt tutvustama hakanud. Profisportlased on aga intervalltreeninguid kasutanud väga pikka aega. Hopa TV kaasasutaja Taavi Sumberg toob välja seitse põhjust, miks intervalltreeningud väga hästi toimivad.

Sa põletad rohkem rasva 

Intervalltreeningutega põletad rasva mitte ainult treeningu ajal vaid ka mitme tunni jooksul pärast treeningut. Tavapärase stabiilse pulsiga treeningu lõppedes, lõppeb aga rasvapõletusprotsess kohe.

Intervalltreening on efektiivne 

Sa saavutad paremad tulemused lühemate (15 – 30 min) intervalltreeningutega kui näiteks 1 h sörkjooksu tehes. Juba kaks nädalat intervalltreeninguid 

parandab su anaeroobset võimet sama palju kui 6 kuni 8 nädalat pikamaajooksu tehes.

Su süda saab tugevamaks

Intervalltreeningud panevad su anaeroobsesse tsooni, mille tunned ära selle järgi, et kipud tugevalt hingeldama ning sul on raske rääkida. Kuid selline treening toob ka efektiivse tulemuse ja tugevdab südant.

Sa ei vaja abivahendeid

Saad suurepärase treeningkoormuse ja treeningtulemused ka oma keharaskusega treenides. Näiteks harjutused nagu kosmonaut, kiired jalad, hüppega väljaasted jne toovad pulsi üles ilma raskuseid kasutamata.

Sa kaotad kaalu, mitte lihaseid

Kõik, kes on kunagi proovinud kaalulangetamist, teavad, et kaaluga koos kaotab keha lisaks vedelikele ja rasvadele ka lihasmassi. Intervalltreeningutega treenides kaotad rasva, kuid säilitad oma lihased.

Saad treenida igal pool

Sulle ei meeldi spordiklubis? Kauge, kallis, pole aega? Treeni kodus oma rütmis sulle sobival ajal. Meie kliimas on spordiklubist koju minek üsna ebamugav. Kodus treenides seda muret pole. Intervalltreeningutega saad end vormis hoida isegi reisil olles.

Mõõdukas väljakutse

See ei ole treening, kus saad samal ajal sõbraga telefonis tšättida. See on lühike, mõõdukalt raske ja superefektiivne päristreening. Kui alguses tundub raske, tuleks proovida ära tunda oma võimed ja kaasa teha näiteks pool harjutuste pikkusest – vorm paraneb kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles