Viis moodust, kuidas suhtes õnnelik olla (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selleks, et õnnelikus ja püsivas suhtes olla, on vaja pingutada ja aeg-ajalt oma mugavustsoonist välja tulla. Tuleb meeles pidada, et partnerit ei tohi võtta iseenesestmõistetavana.

  1. Põnevus. Õnnelikus suhtes olevad inimesed mõtlevad pidevalt sellele, kuidas midagi põnevat koos teha, kirjutab Time. Kas selleks on ühine uus hobi, reisimine, uuendused voodielus või miskit muud.
  2. Lähtu seaduspärast: viis ühele. Ehk igale halvale emotsioonile, kogemusele või tegevusele vastab viis head asja. Kui tunned, et midagi negatiivset varjutab teie suhet, siis mõelge ruttu välja tegevused, kuidas seda negatiivsust kompenseerida.
  3. Lähtu oma sisetundest. Jõuaga ei saa suhet hoida ega parandada, selleks peab ikkagi jälgima oma sisetunnet. Vahest on vaja negatiivsed tunded läbi elada või isegi tülitseda, et sellest midagi õppida või järeldusi teha.
  4. Ole tänulik. Me kipume suhetega kergesti ära harjuma ja unustame partnerit tänada. Tuleb meeles pidada, et romantiline suhe on vaba partnerlus ja kõik, mis suhtes teeme, on vabatahtlik ning lähtub austusest ja tunnetest. Seega on igati loogiline teist inimest selle eest ka tänada.
  5. Pinguta. Hea suhe ei teki tühjalt kohalt ega arene iseenesest, vaid suhte nimel tuleb vaeva näha ja seda arendada. Laiskus suhtes on üks lahku kasvamise peamisi põhjusi.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles