Mis põhjusel inimesed kõige rohkem petavad?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sacnpix

Ükskõik, mis nurga alt asja vaadata, siis petmisel on suhtele negatiivne mõju ja mis peamine, see teeb palju haiget. Uuring, milles küsiti 495 inimese käest, kas nad on kunagi petnud ja miks, olid tulemused äärmiselt kurvad.

Uuring, mis avaldati ajakirjas The Journal of Sex Research, selgus, et 77 protsenti vastanutest tõi petmise põhjuseks armastuse puudumise, vahendab Hello Giggles. 74 protsenti soovi kogeda seksi kellegi teisega, 70 protsenti väitis, et tegid seda põhjusel, et partner ei pööra neile piisavalt tähelepanu ja sama paljud väitsid, et olid liiga purjus ja see lihtsalt juhtus.

Üksikud väitsid veel, et tegid seda oma madala enesehinnangu tõstmise pärast, mõned parema seksikogemuse või pühendusmisprobleemide tõttu.

Naiste ja meeste puhul toodi välja, et mehed petavad enamasti ihast või soovist kogeda seksi kellegi teisega ja naised petsid enamasti, kuna tundsid, et partner ei pööra neile piisavalt tähelepanu. Teadlased ütlevad ka, et suurt rolli petmisel mängib ka inimese iseloom ja motivatsioon petta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles