Mis on mikropetmine ning kas ka sinu partner võib seda teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Võib juhtuda, et su partner petab (või sa ise petad) sind nii, et ei saa sellest ise arugi. Selleks võeti kasutusele mõiste mikropetmine. Psühholoog seletab, mis see on ning kuidas seda avastada.

Psühholoog Melanie Schilling seletab, et mikropetmine on tegevuste jada, mis näitab, et inimene on emotsionaalselt või füüsiliselt keskendunud kellelegi teisele väljaspool suhet.

Schilling lisas: «Võid olla süüdi mikropetmises, kui suhtled kellegagi salaja sotsiaalmeedias, kui teil on omavahelised naljad, kui vähetähtsustad tema ees enda suhet või sisestad tema numbri oma telefoni valenime all.» Ka saladuste hoidmine ja väikesed reetmised kuuluvad mikropetmise alla, kirjutab TheSun.

Psühholoog selgitab, et petmine ei pea olema alati nii selge nagu kellegi teisega magamine. Kui partner peidab su eest telefoni, sulgeb vestlusi sinu tuppa astudes, siis on põhjust küsitlemiseks. Võta partner vastutusele ning palu olukorda selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles