Kui tihti peaksid tegelikult kodus rätikuid pesema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Rätikud on igapäevases kasutuses nii vannitoas kui köögis ning heaks kasvulavaks erinevatele bakteritele. Kas oled mõelnud, kui tihti neid pesed? Ilmselt enamus inimestest teeb seda liiga harva. 

Vannitoa rätikud

Iga kord, kui rätikuga kuivatad, tõmbad sellesse kihi surnud naharakke. Rätik toimib kui koorija. Lisaks on niiskes vannitoas seisev rätik suurepärane kasvulava bakteritele. Mida kauem rätik seal on, seda rohkem bakterid jõuavad paljuneda. Vannitoa rätikuid peaks pesema iga kahe päeva tagant 60 kraadi juures.

Köögirätikud

Rätik on köögis üks enim kasutatavaid vahendeid. Rätikuga kuivatatakse nii köögipindasid, nõusid kui ka käsi. Tänu köögirätiku multifunktsionaalsusele koguneb neisse suurel hulgal mustust ja baktereid. Bakterid toore liha või mustade juurviljade käsitlemisest satuvad kiirelt nõusid kuivatades rätikusse. Kui sama rätikuga hiljem käsi kuivatada, võivad haigustekitajad sattuda kiiresti sinu organismi. 

Hoia käte kuivatamiseks mõeldud rätikut eraldi, see takistab haigustekitajatel nõnda agressiivselt levimast. Köögirätikuid peaks pesema iga päev 60 kraadi juures.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles