Populaarne dieedinipp võib põhjustada kaalutõusu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arturs Budkevics / Panthermedia

Kui ka sina oled üks neist, kes mõtles uue aasta saabudes mõne kilo või sentimeetri oma ümbermõõdust kaotada, siis ole ettevaatlik! Iga soovitus, mida kuuled, ei pruugi teha sulle head. Mõni levinud arusaam tervislikust toitumisese võib hoopis kaalu tõsta.

Ilmselt on kõik meist kuulnud, et sööma peaks väikeste portsjonite kaupa ning tihti. See peaks hoidma ainevahetuse pidevas töös ning vältima ülesöömist. Toitumisnõustaja Fiona Tuck selgitab, et tegelikkus aga nii lihtne polegi.

Tegelikkuses peaks inimene olema täielikult söömata vähemalt kolm päeva, et tema ainevahetus langeks rohkem kui kaheksa protsenti. Söömine ebaregulaarsetel aegadel või iga natukese aja tagant ei mõjuta kuidagi kaalu langetamist. Kõik taandub päevasele kalorikogusele. Pidev söömine võib lõpuks hoopis kaalu tõsta, kuna tarbime kokkuvõttes rohkem kui vaja oleks, kirjutab DailyMail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles