Miks mõned inimesed pidevalt petavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Petmine suhtes on üks kõige rängemaid asju, mida andeks anda ja mõista, kuna usaldus on suhtes äärmiselt oluline. Kuidas aga mõned inimesed ei suuda petmisest hoiduda ja miks nad seda teevad?

Tuleb välja, et petmist harrastavad inimesed on tihti impulsiivsed ja kui mängus on veel alkohol või mõned muud meelemürgid, võib impulsiivsus võib inimesest võitu saada ja ta tegutseb ilma tagajärgedele mõtlemata, kirjutab Prevention.

Teine tüüp kroonilisi petjaid on need, kes väldivad konflikte. Mõned inimesed teevad kõik selleks, et mitte konflikti sattuda ning uuringud näitavad, et nad ka petavad rohkem. Kuna paljud asjad jäävad arusaamatuste vältimise tõttu lahendamata, tuleb ette ka petmisi. Selle asemel, et rääkida partneriga näiteks soovist seksuaalelu parandada, nad hoopis riskivad ja otsivad rahuldust mujalt.

Petmist tuleb ka ette inimeste seas, kes tegelikult ei soovi enam suhtes olla ja otsivad nö väljapääsu. Seks on sel juhul justkui ettekääne lahkuminekuks.

Tihti petavad inimesed ka seetõttu, et partner petab ja teeb neile haiget ning seega on petmine justkui kättemaks. Tegelikkus on aga see, et selline käitumine teeb suhte olukorra veelgi keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles