Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martineze ja Enrique Martini koostöös.
Õhtusöök Hispaania moodi: pincho'd ploomi ja peekoniga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pincho’d ploomi ja peekoniga – Pincho de Bacon y Ciruelas
Koostisosad:
- 8 kuivatatud ja kivita ploomi
- 8 õhukest viilu peekonit
- 2 spl palsamiäädikat
- 2 spl väärisoliiviõli (extra virgin)
- pipart
- 3 spl tomatikastet
Valmistamisjuhend:
Keera peekoniviilud ploomide ümber ning pane ahjuplaadile. Seejärel sega oliiviõli tomatikastmega ning määri segu ploomidele. Küpseta neid 180 kraadi juures 10 minutit. Serveerides lisa tilk palsamiäädikat.