Õhtusöök Hispaania moodi: täidetud kuningkrabi

Täidetud kuningkrabi

FOTO: Borjomi

Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martineze ja Enrique Martini koostöös.

Täidetud kuningkrabi – Buey de Mar cocido

Koostisosad:

  • 1 kuningkrabi (u 800 gr)
  • jämedat soola
  • keedetud muna
  • 2 spl majoneesi
  • 2 spl valget veini
  • 1 spl oliiviõli

Valmistamisjuhend:

Lisa potti 5 liitrit vett ning lisa sool (70 gr ühe liitri vee kohta). Kui krabi on elus, aseta see jahedasse vette. Kui surnud, siis keevasse vette.

Keeda krabi täpselt nõutud aja:

0,5 kg – 0,8 kg: 17 minutit

0,85 kg – 1,2 kg: 20 minutit

1,25 kg – 1,6 kg: 25 minutit

Ava krabi, eraldades jalad peast ning tühjenda pea sisu kaussi, peenestades see kahvliga. Lisa kausis olevale krabilihale majonees, tükeldatud munad, oliiviõli ja valge vein. Sega kõik kokku ning täida seguga tühi krabipea. Serveeri ning kasuta jalgu garneerimisel.

Tagasi üles