Õhtusöök Hispaania moodi: täidetud kuningkrabi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martineze ja Enrique Martini koostöös.
Täidetud kuningkrabi – Buey de Mar cocido
Koostisosad:
- 1 kuningkrabi (u 800 gr)
- jämedat soola
- keedetud muna
- 2 spl majoneesi
- 2 spl valget veini
- 1 spl oliiviõli
Valmistamisjuhend:
Lisa potti 5 liitrit vett ning lisa sool (70 gr ühe liitri vee kohta). Kui krabi on elus, aseta see jahedasse vette. Kui surnud, siis keevasse vette.
Keeda krabi täpselt nõutud aja:
0,5 kg – 0,8 kg: 17 minutit
0,85 kg – 1,2 kg: 20 minutit
1,25 kg – 1,6 kg: 25 minutit
Ava krabi, eraldades jalad peast ning tühjenda pea sisu kaussi, peenestades see kahvliga. Lisa kausis olevale krabilihale majonees, tükeldatud munad, oliiviõli ja valge vein. Sega kõik kokku ning täida seguga tühi krabipea. Serveeri ning kasuta jalgu garneerimisel.