Õhtusöök Hispaania moodi: ahjus küpsenud lammas

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjus küpsenud lammas
Ahjus küpsenud lammas Foto: Borjomi

Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martineze ja Enrique Martini koostöös.

Ahjus küpsenud lammas – Cordero Asado

Koostisosad:

  • 2 lambatalle kintsu (umbes seitsmekuise lamba omi)
  • soola
  • searasva
  • 2 klaasi vett
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 klaas valget veini
  • 3 spl valget äädikat
  • pisut jämedat soola
  • kaunistuseks kartuleid

Valmistamisjuhend:

Tee lambakintsudele sisselõiked ning määri kintsud searasvaga. Lisa koos veini ja veega ahjunõusse ning aseta 180 kraadi juures ahju küpsema. 30 minuti möödudes eemalda nõu ahjust ning pööra lambaliha ümber.

Sega kausis kokku jäme sool, küüslauk, äädikas ning 3 spl lambalihast eraldunud vedelikku. Määri segu lambalihale. Aseta lammas tagasi ahju ning küpseta veel tunnike. Vajadusel lisa vett. Serveeri liha koos küpsetatud kartulitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles