Õhtusöök Hispaania moodi: ahjus küpsenud lammas

E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Ahjus küpsenud lammas

FOTO: Borjomi

Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martineze ja Enrique Martini koostöös.

Ahjus küpsenud lammas – Cordero Asado

Koostisosad:

  • 2 lambatalle kintsu (umbes seitsmekuise lamba omi)
  • soola
  • searasva
  • 2 klaasi vett
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 klaas valget veini
  • 3 spl valget äädikat
  • pisut jämedat soola
  • kaunistuseks kartuleid

Valmistamisjuhend:

Tee lambakintsudele sisselõiked ning määri kintsud searasvaga. Lisa koos veini ja veega ahjunõusse ning aseta 180 kraadi juures ahju küpsema. 30 minuti möödudes eemalda nõu ahjust ning pööra lambaliha ümber.

Sega kausis kokku jäme sool, küüslauk, äädikas ning 3 spl lambalihast eraldunud vedelikku. Määri segu lambalihale. Aseta lammas tagasi ahju ning küpseta veel tunnike. Vajadusel lisa vett. Serveeri liha koos küpsetatud kartulitega.

Tagasi üles