Õhtusöök Hispaania moodi: valge veiniga valmistatud seepiasupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martinezi ja Enrique Martini koostöös.
Valge veiniga valmistatud seepiasupp – Sopa de Sepia al Vino Blanco
Koostisosad:
- 600 g seepiat
- 1 küüslauguküüs
- 1 keskmise suurusega sibul
- 1 klaas valget veini (250 ml)
- pisut tšillipulbrit
- extra virgin oliivõli
- petersellipipart
Valmistamisjuhend:
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Pese seepia rohke veega ning seejärel haki tükkideks, jättes mõned suuremad tükid garneeringuks. Kuumuta potis oliiviõlis (2 spl) küüslauk ja sibul. Kui sibul on klaasjaks muutunud, lisa seepia ja tšillipulber.
Umbes 4 minutit hiljem lisa valge vein ning keera kuumus maksimumile, et alkohol saaks aurustuda. Lisa liiter vett, sool ning keeda 20 minutit. Serveerides lisa petersell, pipar ning tükk seepiat.