Õhtusöök Hispaania moodi: valge veiniga valmistatud seepiasupp

E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Valge veiniga valmistatud seepiasupp

FOTO: Borjomi

Sel nädalal toome teieni vahvaid ideid Hispaania köögist. Retseptid on valminud Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Casa Alta kokkade Carlos Martinezi ja Enrique Martini koostöös.

Valge veiniga valmistatud seepiasupp – Sopa de Sepia al Vino Blanco

Koostisosad:

  • 600 g seepiat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 1 klaas valget veini (250 ml)
  • pisut tšillipulbrit
  • extra virgin oliivõli
  • petersellipipart

Valmistamisjuhend:

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Pese seepia rohke veega ning seejärel haki tükkideks, jättes mõned suuremad tükid garneeringuks. Kuumuta potis oliiviõlis (2 spl) küüslauk ja sibul. Kui sibul on klaasjaks muutunud, lisa seepia ja tšillipulber.

Umbes 4 minutit hiljem lisa valge vein ning keera kuumus maksimumile, et alkohol saaks aurustuda. Lisa liiter vett, sool ning keeda 20 minutit. Serveerides lisa petersell, pipar ning tükk seepiat.

Tagasi üles