Ohumärgid, mis näitavad, et on aeg lahku minna

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selleks, et suhe töötaks, on vaja pühendumust, mõistmist ja loomulikult tundeid. Võib aga juhtuda, et vaatamata pingutustele suhe mingi hetk enam ei toimi, kuid kiindumus võib olla suur ja lahti laskmine väga raske. Kuidas aga aru saada, et nüüd on aeg minna kummalgi oma teed?

  1. Sa tunned, et kõik hea on teie suhtest kadunud. Kuigi ühised huvid, väärtused ja arusaamad on samuti väga olulised, siis päeva lõpuks loeb kõige enam see, kui palju positiivset teie vahel on, kirjutab Psychology Today. Üksteise respekteerimine, lahkus ja heatahtlikkus on need omadused, mis suhtest ei tohi kaduda. Kui aga selle asmel on tekkinud viha, distantseeritus, ärevus, huvipuudus ja üksteise mitte austamine, siis on aeg lahku minna.
  2. Partner ei austa sind. Üksteisest lugu pidamine on üks olulisemaid asju suhtes. See võib avalduda mitmel viisil ja väikestes asjades, mida algul ehk tähelegi ei pane. Käitumine nagu petmine, valetamine või solvamine on lugupidamatu ja näitab, et partner ei austa ega armasta sind enam.
  3. Üks pingutab kogu aeg rohkem kui teine. Terves suhtes jaguneb panustamine võrdselt, mitte nii, et üks osapool teeb vähem kui teine. Tihti võib partner, kas harjumusest või laiskusest suhtesse jääda, kuid panustada ta sinna ei soovi. See aga tähendab, et suhe enam ei toimi ja on aeg lahku minna.
  4. Suhe keerleb alati ühe osapoole ümber. Normaalses suhtes on mõlemal ruumi areneda ja oma unistusi teoks teha. Samuti saavad mõlemad üksteiselt toetust ja motivatsiooni neid ellu viia. Kui sa aga tunned, et su partneri ideed, unistused ja elu on kogu aeg esikohal ja sinu oma seda ei ole, siis pole see õige. Suhe ei tohi olla teise inimese teenimine ega kummardamine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles