Viis saladust naistelt, kes kunagi dieeti ei pea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

On kahte sorti naisi: ühed, kes pidevalt jälgivad dieeditrende ning teised, kes kunagi dieedist ei mõtle. Ilmselt teavad kõik mõnda suurepärase figuuriga naist, kes toitumist ei jälgi. Kuidas nad seda teevad?

Iga päev pole pidupäev

Kontorisse toodud pitsa, suursugune õhtusöök, kook sõbra sünnipäeval. Need on sündmused, mis ei juhtu iga päev ning väärivad patustamist. Kuid väljaspool erilisi tähtpäevi ja sündmusi proovi teha tarku valikuid. Söö igapäevaseid koduseid sööke.

Jutusta õhtusöögi lauas palju

Jah, oled küll söögilauas, kuid lisaks on see hea kvaliteetaeg söögikaaslastega. Jutustamine võtab söömise tempot maha ning kokkuvõttes sööd vähem ning seedid seda paremini.

Ära raiska aega dieettoitudele

Eri märgistusega toiduainetest tasuks pigem mööda minna. Madala rasvasisaldusega või madala kalorsusega toit võib kõlada hästi, kuid tegelikult on need tihti kõvasti töödeldud ning täis süsivesikuid. Tasub jätta meelde, et kui midagi on toidust täielikult (või peaaegu) eemaldatud, on see tõenäoliselt millegagi (ehk hullemaga) asendatud.

Ükski toit pole «halb toit»

Sellest pole kasu, kui liigitad küpsise halva toidu sekka ja kapsa hea toidu sekka.  Toronto ülikoolis tehtud uuring näitas, et naised, kes suruvad oma šokolaadiisu pidevalt alla, söövad tõenäolisemalt lõpuks rohkem šokolaadi. Seega, luba endale aeg-ajalt mõni maius. Kui sisendad endale, et mingi toit on keelatud, mõtled sellest veelgi rohkem ning lõpuks isule järele andes tarbid seda rohkem.

Söö suhkrut targalt

Suhkur pole kehale hea. Organism suudab hallata vaid teatud kogust suhkrut. Rohkem süües talletatakse see rasvaks. Tunned end puhitunult ja raskelt pärast koogi söömist? Õpi oma keha tundma ning toimi sellele vastavalt. Lõppude lõpuks peaks toit panama sind hästi tundma, mitte vastupidi.

Allikas: Woman´s Day

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles