Ettevaatust! Populaarsed salvrätid tekitavad enneolematut kahju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / Scanpix

Näo- ja beebisalvrätid on lihtsad ja mugavad kasutada. See ohtlik harjumus nende kasutamisel saastab meie ümbruse järgmiseks 500 aastaks.

Salvrättide kasutamise järel on mugav need wc-potti visata. Küll aga võivad selle tagajärjed olla hullemad kui torude ummistus. Šokeerivalt paljud salvrätid sisaldavad endas plastikut ning mittelagunevat polüestrit. Taolised materjalid on tootajatele soodsamad kui puuvill, viskooskangas või puitmass, mis looduses lagunevad.

See tähendab, et sagedasti kasutatavad salvrätikud ei lagune ning on ohtlikud nii torustikule kui keskkonnale. Lausa 93 protsenti torude ummistustest olid Suurbritannias tekkinud potti visatud salvrättide tõttu, kirjutab TheSun.

Möödunud aasta septembris avastati Londoni alt torustikest 130 tonni kaalunud kivikõva mass, mis oli torustiku blokeerinud. See koosnes põhiliselt sinna sattunud salvrättidest. Lisaks torustikele jõuavad tekkinud massid ka merre, mis võib tekitada enneolematu katastroofi mereelustiku jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles