Kuus inimtüüpi, kellega ei tasu suhtesse astuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Toimiv ja terve suhe on tõenäoliselt igaühe unistus. Sellegi poolest pole kaaslast leida lihtne ja teatud inimtüüpide suhtes tasuks ka ettevaatlik olla, kuna suhe nendega võib osutuda väga keeruliseks.

  1. Kontrollivad ja kadedad inimesed. Psühholoogide kui ka ekspertide sõnul on kadedus ja kontrollimine ühed kõige hoiatavamad märgid, kirjutab The List. Partneri armukadedus võib suhte alguses olla isegi meelitav, kuid mida edasi, seda tugevamaks see muutub ning sel juhul pole tegu enam terve suhtega. Keegi ei tohiks teist inimest ja tema tegemisi kogu aeg kontrollida. Igaühel peab olema oma ruum ja privaatsus.
  2. Nartsissist. Tegu on seisundiga, kus inimene pidevalt imetleb ennast ja peab ennast ja enda huve kõige olulisemaks. Ehk teisisõnu on nad sõltuvuses eneseimetlusest. Sellise inimesega on aga väga keeruline suhtes olla, kuna partner on nende jaoks keegi, kelle ülesanne on neid pidevalt imetleda.
  3. Väga konfliktsed inimesed. Nende inimeste jaoks on konflikt tavaline suhtlemise ja suhte osa ning see võib muuta koos olemise parajaks põrguks. Konfliktsed inimesed võivad teha suure probleemi väga väiksest asjast ja süüdistada selles pidevalt partnerit.
  4. Inimesed, kes kardavad pühendumist. Näiteks ei taha ta üldse rääkida midagi suhtes olemisest, vaid nimetavad koos olemist näiteks sõpruseks. Nad ei taha teha pikemaid plaane, defineerida oma suhet või mõelda tulevikule.
  5. Kannatajad. Inimesed, kes peaaegu igas olukorras panevad end kannataja rolli, sest nemad on alati need, kellele on haiget tehtud või keda on halvasti koheldud.
  6. Väga sarmikad inimesed. Tihti kasutavad nad sarmi maskina, mis võib küll näida väga veetlev, kuid see ei paljasta nende tegelikku «mina». Näiteks paljud psühhopaadid ja nartsissistid võivad peita end šarmantse maski taha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles