Viis uusaastalubadust, mis aitavad kaalust alla võtta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kes meist ei mõtleks iga aasta algus sellele, kuida uueks aastaks vormi saada. Tihti jääb aga eesmärk saavutamata ja põhjus võib peituda just selles, et me ei ole enda jaoks sõnastanud konkreetseid ega realistlikke lubadusi.

Mõned uusaastalubadused, mis tõesti ka aitavad kaalu langetada.

  1. «Ma hakkan see aasta trennis käima!» Ära võta liiga palju ette, vaid sea eesmärk näiteks teha iga päev viis minutit trenni, kirjutab Prevention. Kui nii alustad, siis oled juba poolel teel.
  2. «Ma sean oma eesmärgiks olla vähem stressis ja väsinud.» Näiteks võid endale panna iga päev meeldetuletuse, et sa läheks magama täpselt samal ajal. Magamine ja kaal oma omavahel tugevalt seotud ning isegi uuringud näitavad, et hea uni aitab kaasa kaalu langetamisele.
  3. «Ma ei söö enam rämpstoitu.» Ära söö enam töödeldud toite, liiga rasvaseid ja suhkrurohkeid eineid. See on üks lihtsaimaid viise tervislikuma elu ja kaalu poole.
  4. «Ma hakkan tervislikumalt toituma!» Ürita süüa iga päev nii juur- kui puuvilju ning rohelist. Samuti kala, väherasvast liha ja kiudaineid.
  5. «Ma hakkan uuest aastat kodus kokkama.» On teada fakt, et kodus toidu valmistamine säästab nii raha kui kaloreid. Isegi, kui sul on kiire elustiil, siis on olemas palju toite, mille valmistamine on lihtne ja ajasäästlik.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles