Viis nõuannet, kuidas toidu tõttu mitte vaeseks jääda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Esko Jämsä / Vidapress

Toidule kipub iga kuu minema meeletu osa palgast? Sa pole oma mures üksi! Siin on nõuandeid, kuidas uuest aastast toidule vähem kulutada.
 

1. Maksa toidu eest sularahaga

Uurimused on näidanud, et inimesed, kes tasuvad ostude eest sularahas, kulutavad 12–18 protsenti vähem kui kaardiga maksjad. McDonald'si andmetel kulutavad kaardiga maksjad nende juures keskmiselt seitse dollarit, sularahas maksjad aga 4,50. Sularahas makstes näeme raha füüsiliselt kadumas. Kaardiga makstes pole meil hetkelist ülevaadet ega kontrolli.

2. Ära osta poest üleliigset sööki

Kas oled kunagi mõelnud, kui palju toitu iganädalaselt ära viskad? Enamiku ära visatud toidust moodustavad juur- ja puuviljad. Keskmine ameeriklane sööb 20 protsenti vähem toitu, kui koju ostab. Osta täpselt neid asju, mida sul planeeritud söögi tegemiseks vaja on. Ja mitte banaanigi rohkem.

3. Jagage rohkem, tellige vähem

Väljas süües võib tunduda, et tahaks kohe kõike. Paljud söögikohad pakuvad suuri portsjoneid. Arutage seltskonnaga, mida võiksite laua peale tellida ning omavahel jagada. Nii ei lähe toitu raisku ning saate suurema maitseelamuse.

4. Jäta väljas söömine olulisteks sündmusteks

Mida rohkem midagi teha, seda vähem eriline see tundub. Tee endale kodus kokkamine mõnusaks ja käi väljas söömas vaid erilistel puhkudel. Hinnavahe kodus kokkamise ja väljas söömise vahel tuleb mitmekordne. Kui tunned, et sa pole eriline kodus kokkaja, nuputa välja, milles on põhjus. Kas köök pole piisavalt õdus või pole sa palju süüa teinud? Muuda seda ning avasta huvitavaid ja lihtsaid retsepte.

5. Vähenda valmistoitude ostmist ning kulleriteenuse kasutamist

Lisaks sellele, et valmistoidud pole tervislikud, pole need ka kuigi odavad. Sama rahaga saaksid endale mitmeks päevaks sama söögi tehtud. Kui siiski otsustad kuskilt sööki tellida, mine sellele ise järele. Ära maksa laiskuse eest teistele selle tegemise eest.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles