Seitse väheräägitud põhjust, miks abielud lagunevad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Inimesed eeldavad, et abielud lagunevad, kuna juhtub midagi dramaatilist: keegi petab, rahaga on halvasti, mängus on sõltuvushaigused või valetamine. Kuid tõde võib sind hoopis üllatada.

Jessica Elizabeth Opert, kes on Londoni suhtetreener, ütleb, et tegelik põhjus on enamasti hoopis igapäevased pisikesed tegemised või tegemata jätmised, mis viivad kaks inimest teineteisest kaugemale. Tagajärjeks on armastuse kadumine.

Te ei vaata üksteisele silma

Kui te vestlete nõnda, et ei tõsta pilku telekalt või telefoniekraanilt, lõhute omavahelist intiimset sidet.

Te ei vaidle selle üle, kes peaks pesema nõud

Konfliktide vältimine toob kaasa olukorra, kus teil puuduvad oskused hakkama saada suuremate probleemidega, mis paratamatult elu jooksul ette tulevad. On oluline, et te õpiks muresid lahendama nii, et teil ei tekiks omavahelist põlgust.

Intiimsus ja kirg vähenevad

Kas teie vestlused on ainult sellest, kes peab lapse koolist ära tooma või mida poest vaja? See on halb märk. Kui te olete rohkem toanaabrite moodi, näitab see kire kadumist.

Sotsiaalmeediasõltuvus

Sotsiaalmeedia on aina levinum lahutuse põhjus, kuna see võtab ära aega, mille võiksid veeta kallimaga. Samuti annab sotsiaalmeedia paarisuhtest väära pildi, kuna teid pommitatakse pidevalt «täiuslike suhete» kuvanditega. Ning kõige ohtlikum: Facebook annab võimaluse minevikusilmarõõmudega taas ühendust võtta.

Tekib reisihuvi

Pärast pensionileminekut teineteisest eemaldumine on aina levinum. Nimelt tahab pensionile jäädes mõni inimene hakata lõpuks elama ning reisida kohtadesse, kus ta pole käinud. Abikaasa aga eelistaks koduse elu jätkumist, kirjutab Prevention.

Te kaotate individuaalsuse

Kui annad endast kallima heaks ära liiga palju, tapab see vaikselt teie suhet. Paarid, kes veedavad teineteisega liiga palju aega – ja see tuleb isiklike huvide arvelt – kogevad sama palju või rohkemgi suhteprobleeme kui need, kes vaevu teineteisega kohtuvad. Kui su heaolu- ja õnnetunne sõltuvad ainult teisest inimesest, pole see hea märk.

Lapsed on kontrolli alt väljas

On palju paare, kes jäävad kokku «laste nimel». Kuid ka kontrolli alt väljas lapsed võivad olla lahkumineku põhjuseks, kuna laste kasvatamine võtab kogu energia ja suhtele ei jää enam midagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles