Väsinuna seksimine võib suhte hukutada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kumb on suhte kestvuse nimel olulisem: kas seks või uni? Vastus võib sind üllatada.

Kümned suhtenõuanded rõhutavad, kui oluline on vanematel leida intiimset aega teineteisele – teha lisajõupingutusi, unustada oma kurnatus, seda kõike suhte säilimise nimel. Eriti just naised tunnevad survet hambad risti suruda ja end seksima sundida, ütleb kliiniline seksuoloog Laurel Steinberg. «Meeste seksiiha näikse olevat tugevam kui nende väsimus,» selgitab ta väljaandes news.com.au. «Seetõttu tunnevadki naised kohustatuna end seksima, isegi kui on kurnatud.»

Psühhoterapeut Michael Aaron aga ütleb, et suhted saavad nii hoopis kannatada – eriti siis, kui inimesed hakkavad kvantiteeti kvaliteedile eelistama. «Inimesed hakkavad seksi vältima, kui see tundub kohustuslikuna,» selgitab ta. Lisaks tunnevad ka mehed ühiskonnapoolset survet olla alati seksiks valmis ning kui nad seda ei taha, satub tule alla nende mehelikkus üleüldiselt.

Seega tunnevad mõlemad pooled survet seksida, kuid nii võidakse kasu asemel suhtele hoopis kahju teha. Eksperdid kinnitavad, et keegi ei peaks sundima end seksima, kui nad on väsinud. Pea meeles: sa vajad und, et elada ja terve püsida. Keegi veel pole aga surnud, sest pole saanud seksida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles