Sillamäelt Põhjala esirestoranide kööki

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukunstnik Artur Kazaritski - sel fotol on ta veel tööl Põhjamaade ühes ikoonrestoranis Geraniumis Kopenhaagenis.
Toidukunstnik Artur Kazaritski - sel fotol on ta veel tööl Põhjamaade ühes ikoonrestoranis Geraniumis Kopenhaagenis. Foto: Laur Laan/Eesti Maitsed

Artur Kazaritski on nimi, millel maitseküttidel tasub silm peal hoida. Praegu teeb ta kokatööd ühes Taani tipprestoranis, Michelini tärniga Kadeaus, kuid põikas korraks kodumaale süüa tegema, kui restoranis Juur jagati tunnustust siinsetele söögikohtadele, mis jõudsid Põhjamaade restoranijuhi White Guide esiridadesse.

Kokaks? Mida sa endale ette kujutad? Et saad kuhugi Prantsusmaale kokapraktikale? Või välismaale tööle? Umbes selliste sõnadega kostitas Artur Kazaritskit (28) üks õpetaja Sillamäe kutsekoolis, kui noormees oma paberid sinna koka erialale sisse viis. Paljud teised poisid läksid õppima ehitust või metallitöid.

Vibalik ja sügavtumeda silmavaatega Artur ärritub ka praegu, kui seda meenutab. Sellised inimesed ei tohiks tema meelest koolis töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles