Piiratud dieediga rasedatel sünnivad pirtsakad lapsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Novak / PantherMedia / Scanpix

Rasedatele loetakse tihti sõnu peale, et nad vaid tervislikku ja valitud toitu sööksid. Tuleb välja, et nii võid endale ja oma lapsele hoopis karuteene teha. Mida pirtsakam oled rasedana, seda pirtsakam on sinu tulevane laps.

Meditsiiniajakiri Obesity Reviews avaldas hiljutise uuringu, mille kohaselt kõhulaps tunneb maitseid. Selle järgi võtavad lapsed kiiremini omaks toidud, millega nad ema üsas kokku puutusid. 

Sarnaseid tõendeid leidis 2007. aastal ka ajakiri Journal of Law, Medicine & Ethics. Teadlased leidsid, et suur osa ema toidu maitsetest leidusid lootevees. Üks autoritest selgitas, et kuna maitsmine ja lõhnataju arenevad juba kõhubeebina lootevett juues, saab laps esimesed kogemused maitsetega veel enne ilmale tulekut.

Emad, kes kolmanda trimestri ajal jõid kolm järjestikust nädalat porgandimahla, olid hiljem lapsele porgandi tutvustamisel edukamad. Nende lapsed võtsid suurema tõenäosusega porgandi uue toiduna omaks, kirjutab DailyMail. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles