Veinigurmaanidele kohustuslik! Kaua püsib lahtine vein kvaliteetsena?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Õhtul koju minnes tundub pokaal veini hea ideena, kuid järele jäänud vein rändab tavaliselt külmikusse oma aega ootama. Napa Valley veiniteadlane Collin Lilly avaldab, kaua vein lahtisena kvaliteetne püsib.

Nii mõneski külmikus seisab ilmselt hetkel üks pooltühi veinipudel. Lilly selgitab, et kui pudel on pooleldi tühi, siis õhu kogus pudelis on juba nii suur, et hakkab muutma veini maitset. Isegi 24 tunni järel on juba muutunud maitset tunda.

«Kõige parem on juua vein ära kuue tunni jooksul,» soovitab Lilly, «olenevalt enda standarditest on paari päeva möödudes juba vein vastiku maitsega.» Kui sa ei joo veini eriti tihti, kuid koju need tänu külalistele kogunevad, siis hoia neid veiniriiulis. Põhjus on lihtne: kui hoiustd pudelit püstipidiselt, kuivab kork ära. Kuivanud korgis võivad tekkida mõrad, mille tõttu ei saa korki korralikult pudelikaelast kätte ning korgi tükid võivad sattuda veini, kirjutab DailyMail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles