Kümme kohtinguviga, mida mehed alati teevad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Et olla kohtingumaailmas edukas, tuleb esmajärjekorras tunda hästi iseennast ja oma soove, kuid sama oluline on ka vältida teatud tüüpvigu, mida mehed kipuvad tegema.

Natasha Devon võttis paar aastat tagasi vastu sõprade esitatud väljakutse ning pidi nõus olema iga kohtingupakkumisega, mis talle ühel tutvumissaidil tehti. Ta käis rohkem kui 60 kohtingul meestega vanuses 23-65, neid oli igalt elualalt ja kõiksuguse suhtumisega. Küll aga märkas ta, et on mingid tüüpvead, mida kõik mehed kipuvad tegema.

Sul pole plaani

Pole vahet, kui väga sa austad oma kaaslanna iseseisvust – kõik naised hindavad mehi, kes suudavad otsuseid vastu võtta. Ära kutsu naist keskväljakule, et siis küsida: «Noh, kuhu sa minna tahaksid?» Naine valmistub kohtinguks kolm tundi. Me lihtsalt tahaksime, et meid kuhugi kenasse kohta viidaks. Ütle parem: «Ma mõtlesin, et läheks sinna, sest kuulsin häid sõnu, kuid on sul ehk midagi muud mõttes?» See näitab, et oled otsustusvõimeline, kuid võtad arvesse ka meie arvamust.

Sa küsid: «Miks sinusugune ilus tüdruk vallaline on?»

See on loll küsimus mitmel tasandil. Esiteks jätab see sinust mulje, et kõik naised igatsevad vaid kutti ning neid saab reastada füüsilise ilu järgi. Elu pole kohtingusõu, kus me läheme kaasa iga mehega, kes meid piisavalt ilusaks peab. Teiseks paneb see küsimus meid kohe sellele mõtlema, et miks sina vallaline oled – oled sa abielus, sarimõrvar või üks neist veidrikest, kelle üks tuba on pühendatud nukkudele? Me saame aru, et sa tahad meile komplimenti teha, seega ütle lihtsalt, et me näeme hea vällja, sellest piisab.

Sa tunnistad, et oled närvis

See on sedasorti ülestunnistus, mis töötab ainult tulevikus. Näiteks siis, kui te olete juba viis aastat abielus ja teil on külas peresõbrad, sa tunnistad: «Teate, esimest korda, kui ma temaga kohtusin, olin nii närvis, et pidin jooksma seitse korda vetsu.» See tunnistus on armas, kui me sind tunneme. Enne seda: veidi veider.

Sa käitud, nagu sind ei kotiks

Sama kehtib ka vastupidiselt: kui sa teeskled, et sul on igav ja et sind ei koti see kohting üldse, siis pole see väga atraktiivne. Isegi, kui sa käid igal õhtul erineva naisega väljas, võiksid natuke pingutada, et panda meid end erilisena tundma. Ära mängi oma telefoniga, ära haiguta, ära ilmu kohtingule dressides.

Sa mängid oma telefoniga

Pane oma telefon käest. Palun.

Sa küsid küsimuse, kuid sind ei huvita vastus

Tundub ilmselge, kuid on üllatav, paljud mehed seda teevad. Kui sa küsid küsimuse, ära hakka seejärel baaris igavledes ringi vahtima. Vestlus ei toimu niimoodi. Ehk oleme me liiga nõudlikud, aga kui sa juba meie elu vastu huvi ilmutad, võiks see huvi kesta piisavalt kaua, et sa vastuse ka ära kuulad.

Sa ütled: «Ütle mulle midagi, mida keegi teine ei tea

On vähe asju, mida ei tea meie sõbranna, ema ja kõige kallim kolleeg meie kohta ei tea. Teiseks: kui selline asi eksisteeribki, siis ei taha me seda võõraga jagada. Kolmandaks: ära sunni meid meenutama enda kohta mõnda «hullu» asja, sest nõnda paned sa meid väga piinlikku olukorda ja iga «hull» asi, mis me kunagi oleme teinud, kaob mälust võluväel.

Sa teed deidi vahekokkuvõtet

Kui on lause, mis tapab igasuguse kire, siis selleks on: «Noh, kuidas meil ka läheb?» Me ei taha kohtingut poole peal analüüsida, eriti sinuga. Me tahame selle pärast läbi rääkida ehk mõne oma sõbrannaga, aga mitte siin, keset restorani, sinuga.

Sa teed maha oma eelmisi kohtingukaaslasi

See on sama, kui töö juures pidevalt kolleege maha teha ja siis imestada, miks sind pärast tööd drinkidele ei kutsuta. Sinu kohtingute õuduslood on küll põnevad ja me väga tahaks neid kuulda, kuid samas tekitab see ohutunde: kas minust saab järgmine sinu õuduslugu? Teiseks paneb see meid arvama, et sinul endal on midagi viga, kui su kohtingud koguaeg viltu lähevad.

Sa räägid oma eksist või küsid meie eksi kohta

Me kõik teame, et ei tohi seda teha. Kuid ometi kipuvad eksid kohtingutel teemaks tulema ja see võib tekitada igatsuse eksi järele. Eksi-teemat tuleb iga hinna eest vältida!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles