Neli nõuannet, et su homne hommik algaks paremini

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui sa pole hommikuinimene ja sul on magamisega raskusi, oled ilmselt proovinud läbi aegade omal nahal läbi palju trikke. Mõned neist kindlasti ka töötavad, kuid miskipärast oled sa ikka hommikuti omadega täiesti läbi.

Väljaandes Better Humans jagatakse põhilisi nippe, kuidas tagada endale kvaliteetne ööuni ning sellega seoses ka produktiivne ja õnnelik hommik. Peamine on meeles pidada, et sellest võiks kujuneda üks sinu harjumusi – harjumustes peitub jõud!

Kanna unemaski, et blokeerida valgus

Isegi, kui sul on kõik tuled ära kustutatud, imbub tuppa ikkagi valgust, olgu selleks siis mööduvate sõidukite tuled või tänavavalgustus. Võib tunduda, et see ei kahjusta su und oluliselt, kuid just see võib olla tegelik põhjus, miks sa välja ei puhka. Probleemi lahendab kvaliteetne unemask, mis ei lase valgusel sisse hiilida ning kui sa peaksidki enne õiget aega silmad avama, jääd sa kohe uuesti magama, kuna valgus ei sega.

Kanna kõrvatroppe, et blokeerida helid

Lisaks valgusele on üks peamisi põhjuseid, miks sa ei suuda uinuda, helid. Kui sind kunagi on häirinud naabrid või partneri norskamine, siis tead, millest jutt. Seega võta appi kõrvatropid – koos silmaklappidega tekib sul tunne, et oled maailmast eraldunud ning saad rahulikult uinuda.

Kasuta uneäppi, et ärgata õigel ajal

Targad unerakendused mõõdavad su und, mis toimub tsüklitena. REM-uni vaheldub sügava unega, REM on tsükkel, mil näeme tavaliselt ka unenägusid. Kiire ja rahulik uni vahelduvad umbes pooleteisetunnise vahega, viis-kuus korda öö jooksul. Kui sa ärkad sügava unetsükli ajal, tunned end segaduses ja voodist tõusta on raske. Unerakendus aga mõõdab su und ning äratab sind kiire une faasis, siis tundub ärkamine loomulikum.

Võta hommikul midagi toredat plaani

Oled sa kunagi tundnud, et miski ei motiveeri sind voodist tõusma? Kui sa tead, et esimese asjana ootab sind midagi tüütut, siis on loomulik, et sul pole isu päevaga alustada. Kui sa oled aga plaani võtnud midagi, mida sa armastad, oled märksa motiveeritum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles