Seksuoloogi kuus nippi, kuidas uuel aastal seksuaalellu vaheldust tuua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uus aasta on alanud ja seoses sellega soovivad paljud oma ellu muutusi. Kuigi parem seks ei ole asi, mida perega õhtusöögilauas arutada, on see ometi teema, millele meist paljud sageli mõtlevad.

Doktor Nikki Goldstein jagab selleks puhuks Femailis huvilistele oma soovitusi, kuidas seksuaalelu värskendada ja partneriga suuremaid naudinguid saada.

Lahendage tülid ära

Enne magamistuppa minekut tuleb saavutada harmoonia ka mujal, nendib dr Goldstein. «Kui te olete oma probleemides kinni, siis ei ole te ka valmis magamistoas midagi suuremat ette võtma. Aju on inimese suurim seksuaalorgan - eriti naiste puhul - mis tähendab, et vimma pidamine või sisemine vastumeelsus võib tõsiselt mõjutada seksuaalset lähedust.»

Omavahelise suhtlemise parandamine liigub orgaaniliselt magamistuppa. Kui tülid on leidnud lahenduse, muutub paarivaheline side tugevamaks ja armastus suuremaks.

Parandage suhtega rahulolu

Dr Goldsteini selgitusel peaksid partnerid hindama, kui rahul nad üldiselt oma suhtega on ja mõtlema, mida saab selle parandamiseks ära teha. Rahulolu saab suurendamiseks võite näiteks sagedamini kahekesi väljas käia, olla teineteise vastu lahkemad ja heldemad, teha väikeseid kingitusi. Tänu sellele suhtute teineteisesse positiivsemalt ja suurem erutus kandub ka seksuaalellu üle.

Rääkige oma ihadest võrgutavalt

Goldsteini sõnul on inimestel kombeks partnerile oma seksuaalelust rääkida tundetult, nagu teeks tööl aruannet. Seksist rääkimine on väga hea, aga seda võiks teha paremini. Kui kallim kuuleb, et sinu meelest on seksis palju puudujääke, võib see teda riivata ning sel on seksile jällegi halb mõju. Võta oma ihad jutuks nii, et see partnerit erutaks. Ütle näiteks: «See oleks väga erutav, kui me …» või: «Mul on üks fantaasia, mida ma väga tahaks sinuga proovida».

Võtke eelmänguks rohkem aega

Mehed võivad kohe valmis olla, kuid naistel läheb ülessoojenemiseks natuke rohkem aega. Seda võiks kõik mehed arvesse võtta, et seks oleks mõlemale partnerile rohkem nauditav. «Rohkem eelmängu lülitab aju «sisse», aga suurendab ka verevarustust genitaalidesse, mis teeb seksi paremaks,» ütleb seksuoloog.

Kasutage rohkem libestit

Kui aeg käes, siis võtke abiks rohkelt libestit. Pane see kindlasti juba varakult valmis, et kirehoos ei peaks pudelit kuskilt kapipõhjast otsima minema.

Vahetage vana rutiin välja

«See samm on oluline selleks, et proovida midagi uut, sest inimestel on ikka komme harjumuspärastesse käitumismustritesse kinni jääda,» ütleb dr Goldstein.

Vaheldust võite saada sekslelust, uuest poosist või ka sellest, kui seksite teises toas kui tavaliselt. Seksuaalelu vürtsitamiseks on vaja midagi uut või ebatavaliselt, kuid see ei pea üldse olema ekstreemset nagu teineteise piitsutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles