Aastavahetuse retseptisoovitus: šampanjatarretis marjade ja vaniljekreemiga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristel Trell

Remondihullu päevaraamatu blogis on retsept, mis paneb suu vett jooksma. See lihtne ja elegantne magustoit on absoluutselt kindlasti täiskasvanute magustoidulaua hitt!

Tarvis läheb:

  • Pudel šampanjat või vahuveini (mul oli selline kerge ja värske brut)
  • 250 ml leedriõiesiirupit
  • 2 väikest pakki toiduželatiini (tundi järgi; mina kasutasin koguni 2,5 pk vist ära)
  • Maasikaid, vaarikaid, mustikaid, mangot, hurmaad

Mina teen nii:

Pane toiduželatiin vähese külma veega paisuma, vala potti leediõiesiirup ja soojenda. Lisa toiduželatiin ja soojenda, kuni viimane on korralikult lahustunud. Vala juurde šampanja, lisa tükeldatud mango, hurmaa ja marjad. Vala segu ümarasse vormi ja jäta ööks külmkappi tarretuma. Hommikul veendu, et tarretis on piisavalt kõva, vormist kättesaamiseks aseta alumine pool korraks kuuma vette, keera vorm teistpidi ja koputa ettevaatlikult tarretis välja. Saad seda kenasti noaga lõigata nagu torti.

Tarretise juurde sobib hästi vaniljekreem.

Lihtne vaniljekreem

  • 500 ml pakk vahukoort (kes soovib lahjemat versiooni, siis 250 ml vahukoort ja 250 ml piima)
  • ehtsat vaniljet või vaniljepastat
  • 2 muna
  • 2 spl suhkrut

Valmistamine:

Kuumuta  koor, kuhu on lisatud vaniljet - ent ära keema lase! Vispelda munad korralikult suhkruga läbi. Võta koor pliidilt ning vala ettevaatlikult, samal ajal vispliga segades munasegu hulka. Vispelda aeglaselt, kuni munasegu ja vahukoor on korralikult segunenud. Tõsta tagasi pliidile ja kuumuta nõrgal kuumusel (mina teen seda 90 kraadi juures; elektripliidil võib see olla umbes 3-4) aeglaselt segades kuni kreen on paksenenud. Arvesta, et vaniljekreem taheneb nt külmkapis seistes veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles