Eetiline või mitte? Kuueaastast moemõjutajat jälgib iga päev 700 000 fänni

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram

Ben Hampton käib kõigest esimeses klassis, kuid teenib juba sotsiaalmeedia abil raha. Paljud süüdistavad vanemaid lapsepõlve rikkumiseks, kuid vanemad kinnitavad, et kogu teenitud tulu ootab poissi tulevikus.

Igal hommikul sätivad sotsiaalmeedia spetsialistidest vanemad Branden ja Stephanie lapse 15 minutit varem kooli. Seda selleks, et teha tema päevasest riietusest pilt ja see Instagrami laadida. Beni päevariietused on jälgijate hulgas väga populaarsed.

Vanemad märkasid võimalust, kui panid pisikesest pojast pilte enda kontodele. Need said teistest piltidest oluliselt rohkem meedimisi. Peagi tehti poisile tema enda konto. Beni kontot haldab põhiliselt tema isa, piltide jaoks riided valib ema. Kui küsida kuueaastaselt, mis on tema elu suurim unistus, siis on selleks videoblogide tegemine.

Paljud on seadnud kahtluse alla Beni konto ja kuulsuse eetilisuse. Branden ja Stephanie aga kinnitavad, et lapsele osaks saanud kuulsus ei mõjuta kuidagi tema elu. «Jälgijate hulk ei muuda aega, mis ta võib telefoni kasutada või magamamineku aega, ta ei saa taskuraha ega eri tingimusi peale mõningase reisimise,» lisas isa. Mis puudutab teenitavat tulu, siis rõhutavad vanemad, et nad ei tee seda selleks: «Kui sellel kõigel on rahaline boonus, tahame, et ta saaks sellest tulevikus kasu. Raha, mida ta teenib, on tema raha.»

 

A post shared by Ben Hampton (@benhampton) on

 

A post shared by Ben Hampton (@benhampton) on

 

A post shared by Ben Hampton (@benhampton) on

 

A post shared by Ben Hampton (@benhampton) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles