Personaaltreener: öelge oma kaaslasele, et ta on paksuks läinud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Pühade ajal lubavad kõik endale pisut rohkem head ja paremat. Vahel ka rohkem kui vaid pisut. Pole siis ime, et peagi täituvad treeningsaalid inimhordidega. Kui aga sinu kaaslane treeningsaali suundumas pole ning lisanduvad kilod on silmaga näha, soovitab personaaltreener neile seda otse näkku öelda.

Võib tunduda ebaviisakas öelda kellelegi, et ta on juurde võtnud. Küll aga võtavad inimesed pikaajalises suhtes lihtsamalt juurde kui vallalisena. Lausa ligi 46 protsenti meestest usuvad, et võivad enda toitumisharjumused ja vormi käest lasta. Kahjuks ei mõtle nad, mis kahju see tervisele kaasa toob.

Personaaltreener Sam Yassini sõnul sõltub lähedaste toetusest tihti ettevõtmise õnnestumine. Kui lähedased ei hooli, ei tee seda ka inimene ise.

Kuidas rääkida partneriga tema kaalust?

  • Ole konstruktiivne. Kriitikat on niigi raske kuulata, eriti välimuse kohta. Rõhuta, et hoolid tema tervisest ja heaolust.
  • Ole toetav. Kiida teda, kui ta pingutab ja motiveeri. Kui vaja, liitu ka ise ettevõtmisega.
  • Kasuta uue aasta lubaduste kommet. Kui ta on pisutki maininud plaani end käsile võtta, siis tuleta tasakesi seda uue aasta saabudes meelde. Tehke koos uue aasta lubadus.
  • Ole aus. Kui ta küsib oma välimuse kohta, ära valeta. Küll aga vali vastates sõnu.
  • Näita eeskuju. Võta eesmärgiks toituda tervislikumalt, õppida mõni tervislik retsept ning käia trennis. Sind vaadates tunneb ta, et ka tema saab sellega hakkama.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles