Näärilaua retro - soovitusi köögikirjanikult Maire Suitsult

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjujäätis.
Ahjujäätis. Foto: Jaan Heinmaa

Riigikorrast sõltumata on vana-aastaõhtu peolauda kaetud võimalikult rikkalikult ka kõige suurema surutise ja kitsikuse aastail. Mida sotsialismiaja pidudel või üldse tollal söödi, annavad aimu köögikirjaniku Maire Suitsu äsja ilmunud söögimälestused ühes nende kümnendite retseptidega. ENSV lõpus usinamate küpsetajate kodus levinud ahjujäätise baked Alaska moeretsept on raamatus üks neist, mis oma pidulikkusega sobiks vabalt ära saatma ka 2017. aastat.

Kartulisalat, nn kasukast tuletatud sametsalat, singirullid riivjuustu ja majoneesiga, marineeritud paradiisiõunad, kõrvits või männiseened, omatehtud õhukesed piparkoogid ja rosinatega kaerapätsid, mõni vormi- või plaadikook, tuletab toiduajakirjanik ja köögikirjanik Maire Suitsu meelde roogi, mida ta kaheksakümnendail aastavahetustel tavaliselt lauale pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles