Kolm tuntud nime, mis olid eelmisel aastal üllatavalt ebapopulaarsed

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump beebiga.
Donald Trump beebiga. Foto: Vida Press

Donald Trump on olnud Ameerika Ühendriikide president juba üle aasta, kuid on näha, et lapsele nime valikul ta vanemaid ei inspireeri.

Elle vahendab, et beebinimede portaalide põhjal ei olnud 2017 Donaldi nimele hea aasta. Veelgi halvemini läks Hillary nimel, kuid väga populaarseks osutus hoopis Melania, millest on saanud trendikas tüdrukute nimi.

Nameberry andmetel suurenes küll lapsevanemate huvi Donaldi nime vastu 2016. aasta novembris, kui Trump presidendiks sai, kuid pärast seda on huvi järjest langenud samale tasemele, mis see oli 2015. aasta jaanuaris. 2016. aastal pandi USAs Donald nimeks vaid 621 lapsele ning juba siis oli selle nime populaarsus langenud sajandi madalamale tasemele. Kõige rohkem Donaldi nimelisi lapsukesi sündis 1930ndatel aastatel.

Nameberry kaaslooja Pamela Redmond Satrani selgitusel on raske leida tänapäeval inimesi, kes tahaks oma lapsele Donald nimeks panna, kui presidendi fännid välja arvata. «See nimi on sama aegunud kui näiteks Shirley,» nentis ta. «Ma oletan, et see hingitseb veel vaid perenimena, beebile pannakse see nimeks pigem isa või vanaisa Donaldi austuseks.»

Babycenter uuris täpsemalt järgi, et Donaldi nimi on tänavu populaarsust kaotanud 9 protsenti. Teistel Donald Trumpi pereliikmete nimedel on läinud palju paremini. Näiteks Barron on hoopis tõusnud 7 protsenti, Eric 9 protsenti, Don (Donald Jr. hüüdnimi) 37 protsenti, Ivanka 2 protsenti, Jared (nagu Jared Kushner) 17 protsenti. Tiffany populaarsus on langenud 4 protsenti. Kõige edukam on aga Melania, tema nime populaarsus on tänavu tõusnud koguni 51 protsenti.

Kuigi Hillary nime populaarsus tõusis 2016. aastal 142 protsenti, langes see tänavu jällegi 151 protsenti. Bernie nime populaarsus langes samuti palju, 96 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles