Päästeameti jõulud: pliitidel kärssav toit andis pidevalt tööd

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Hea on tõdeda, et Tallinnas ja Harjumaal möödusid pühad tõsisemate päästesündmusteta. Kellegi kodu tules ei hävinud ja ükski inimene ei kaotanud oma elu tulekahjus, annab päästeamet teada.

Jõulupühade ajal tegi veidi kahju tugev tuul, mis langetas puid teedele, elektriliinidele ja korra ka ühele elumajale. Päästjad likvideerisid need ohtlikud olukorrad kiiresti.

Lisaks andsid päästjaile tööd tänavatel suitsevad ja põlevad prügikastid ning prügikonteinerid. Loomulikult läks iga päev kellelgi ka toit pliidil või ahjus kõrbema ning murelikud naabrid kutsusid päästjad olukorda kontrollima, tõdeb päästeamet, kuigi on pidevalt inimestele südamele pannud, et toitu ei tohi järelvalveta jätta. Nii näiteks anti 23. detsembril kella 20.16 paiku teada toidukõrbemisest Tori vallas Sindis Pärnu maanteel kortermajas. Korteris viibinud mees oli alkoholi tarvitanud ja keeldus päästjatega koostööst. Häiret andunud suitsuanduri, mis oli sinna kodunõustamise käigus paigaldatud, oli korterielanik laest alla võtnud ning visanud pliidil olnud toidu sisse.

Samuti sai 22. detsembril kell 20.24 häirekeskus teate tulekahjust Haapsalus tamme tänaval kortermajas. Teataja sõnul oli maja trepikojas suits ning tunda kärsahaisu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et tegemist oli toidukõrbemisega. Korterielanik magas kõrvaltoas.

23. detsembril kella 00.52 ajal teatati, et Setomaa vallas Mikitamäe külas on kortermaja korteris suits. Suitsust andis teada ülemise korruse elanik, kelle suitsuandur alumisest korterist pärit suitsust tööle oli hakanud. Päästjad leidsid suitsu täis korterist kõrbeva toidu ja magava mehe. Oht kõrvaldati ja ruumid tuulutati. Ohus olnud korterist leiti suitsuandur teisest toast kapi pealt. Päästjad juhtisid tähelepanu, et kasu on ainult lakke kinnitatud ja täis patareidega seadmest. Soovitatav on andur kinnitada tubasid ühendava koridori lakke ning võimalusel ka magamistuppa.

Pidagem seda soovitust siiski meeles!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles