Isegi Morna linna tuleb uus aasta

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Tuleval aastal veerandsajandat aastat tähistava ja endiselt teletabelite esikümnes uhkeldava teleseriaali «Õnne 13» 719. osa salvestati paar nädalat tagasi Tallinnas Tähetorni hotellis. Staažikaimad seebikategelased istusid ümber laua ja soovisid üksteisele head vana aasta lõppu.

Ausalt öeldes ei kujutanuks sel paari nädala tagusel esmaspäeva ennelõunal ükski Tähetorni hotellist mööduja ette, et selles 90ndatele iseloomulikus, uhkeldavalt jõukusele viitavate väikeste tornidega palistatud arhitektuuriimes, õigemini selle keldrikorrusel, käivad Eesti kõige kauem ekraanil olnud menuseriaali järjekordse osa võtted. Isegi rahvusringhäälingu logo kandvaid autosid on maja lähistel vaid üks.

«Õnne» tõelised fännid võinuks aga õnnest küll lausa ogaraks minna, sest juba mitu tundi istus kenasti kaetud pidulaua taga seriaali algusaegadest tuntud tegelaskujude raskekahurvägi. Laua otsas, teadagi, vana ja väärikas Alma (Helgi Sallo) ise, tema vasakul käel temperamentne ja endiselt nina teiste ellu toppiv Laine (Luule Komissarov) koos oma Krissuga (Väino Aren), paremal käel aga Morna linnapeaks tõusnud Mare (Anne Veesaar) ja tema abikaasa, Alma poeg ja ametlikult töötu Allan (Raivo E. Tamm), kes salaja Lätist viina toomisega tegeleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles