Kaheksa ilusat ja laiska uusaastalubadust

Liisa Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Võib-olla oled juba kõik suuremad asjad oma elus saavutanud ning näib, et raske on end kaugemale arendada. Võib-olla oled hoopis realistlik ning tead, et sa ei jookse veel järgmise aasta sees maratoni. Siiski tahaks uut aastat värskelt ja uute eesmärkidega alustada. Siin on mõned soovitused kergesti saavutatavateks uue aasta eesmärkideks.

Istutan oma internetiotsingutega puid

Ecosia.org võimaldab enda otsingumootoriks seada Ecosia. Otsingute tegemise ajal teenib Ecosia tulu, millest 80% annetatakse puude istutamiseks. Ühe puu istutamiseks kulub keskmiselt 45 otsingut. Telefoni on võimalik laadida ka vastav rakendus. See on lihtne viis oma igapäevaste tegevuste ajal midagi head teha.

Annetan iga kuu raha heategevuseks

Ma Armastan Aidata veebikeskkonnas on võimalik annetada püsikorraldusega endale sobivale eesmärgile: lapsed ja pered, tervis ja toimetulek, loomad ja loodushoid, haridus ja võrdsed võimalused.

Vaatan aasta jooksul palju harivaid filme

Tee endale nimekiri filmidest, mis on harivad ja pakuvad sulle huvi. Mina tegin enda nimekirja vaadates, mis Netflixi dokumentaalides saadaval on. Sina võid valida enda filmid endale sobivast keskkonnast. Youtube’s on palju tasuta filme. Mil iganes sa tahad lihtsalt lõõgastuda, saad piiluda enda nimekirja ja valida sobiva filmi pikemalt valikule mõtlemata. Isiklikult soovitan näiteks filmi «Plastic Ocean» ja sarja «Chef’s Table».

Võtan endaga igal võimalusel oma veepudeli kaasa

Oma veepudel võimaldab jälgida, et jooksid päeva jooksul piisavalt vett. Nii ei teki vajadust poodi minna ja raha kulutada. Kõige paremini sobivad kasutamiseks metallist ja klaasist pudelid. Poest ostetud plastikpudeleid ei ole soovitatav korduvalt kasutada.

Kohtun rohkem sõpradega

Lepi sõpradega kokku kokkusaamised näiteks ühiseks trenniminekuks ja sinu pool söögitegemiseks. Nii saad korraga mitu asja tehtud. Sõbrale ühise trenniskäigu lubamine aitab muuta tõenäolisemaks, et ka sinna jõuad. Sööki peaksid niikuinii valmistama, aga kahekesi on see lõbusam. Miks mitte pärast seda ühiselt mõnda neist harivatest filmidest vaadata?

Kuulan rohkem harivaid audioraamatuid ja podcaste

Soeta endale audioraamat näiteks audible.com-ist (inglise keeles) või apollo.ee-st. Teine variant on kuulata tasuta podcaste Spotifyst või Soundcloudist. Minu lemmikuteks on saanud «Why We Eat What We Eat» ning «Global Development - The Guardian». Neid on mugav kuulata auto või ühistranspordiga sõites ning kõndimise ajal enda silmaringi laiendamiseks.

Teen seda ühte asja, mida alati teha tahtnud olen

Võib-olla oled alati tahtnud langevarjuga hüpata või hoopiski veinikoolitusele minna. Kui sul on vajalik raha olemas, pane endale kohe aeg kinni ja tee see üks asi ära.

Ostan endale midagi, mis aitab mind elus edasi

Mina soetasin endale quizlet.com plus versiooni, et enda õppimist lihtsustada. Veel on mulle silma hakanud grammarly.com, mis automaatselt parandab inglise keeles kirjutatud tekstides vigu. Mis sind edasi arendab?

Millised on sinu laisad uusaasta lubadused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles