Populaarne alastiblogija võitleb kõhna keha pärast netikiusuga (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jessa O'Brieni populaarne Instagrami konto The Nude Blogger on loodud selleks, et propageerida kehapositiivsust, kuid see ei ole teda paraku netikiusu eest kaitsnud.

28-aastane Jessa kirjutab oma värskes postituses, et on pidanud saleda naisena samuti kiusu ja mõnitamist taluma, kuigi tavaliselt langevad kiusu ohvriks pigem ülekaalulised. Jessa on nudist ja tema Instagrami kontol on valdavalt pildid temast kas alasti või pool-alasti, edastab Women’s Health.

Jessa Instagrami kontole on tekkinud väga palju jälgijaid ja positiivsest sõnumist hoolimata on inimestel kombeks tema keha kommenteerida. Seetõttu on tal enda sõnul tekkinud nn kõhna tüdruku kompleks. «Selleks, et kehahäbistamise ohvriks langeda, ei pea olema paks,» kirjutas ta. «Seda kogetakse ka spektri teises otsas, kuigi sellele ei pöörata nii palju tähelepanu.»

Jessa meelest on tegu topeltstandarditega. «Miks on see okei ja vastuvõetavam, kui paksud inimesed räägivad julgelt kehapositiivsusest ning nende kehasid ülistatakse, aga samal ajal saledaid inimesi ignoreeritakse ja nende sõnum läheb tihti tõlkes kaduma?» tahab pettunud naine teada.

Jessa meelest tehakse talle ülekohut ja õelust saleda naise keha kohta peetakse aktsepteeritavaks, sest selline keha on üldiselt ihaldusväärsem. See pole aga tema sõnul õigustus, miks kedagi mõnitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles