Retseptisoovitus: jõhvikane jõulujook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toiduklubi

Toiduklubi «Toiduga sõbraks» jagab pühade puhul kasulikku jõulujoogi retsepti. Naudi seda jahedal õhtul ja jaga kallite inimestega.

See jook on ood talvele. Jaheda talveõhtu soe, hapukas ja vürtsine nauding. Sobib super hästi šokolaadikoogi või mõne muu magusroaga, aga muidugi ka niisama joomiseks.

Valmistamiseks vajad:

  • 750 ml vett
  • 1 terve kaneelikoor
  • 3 nelgipuu õiepunga (nelk)
  • 100 g jõhvikaid
  • 1 granaatõun
  • mõni vars piparmünti (saab ka ilma)

Kogus sobib kolmele joojale.

Pane vesi, jõhvikad, kaneel ja nelk väikesesse potti ja lase keema. Poolita granaatõun ja pigista granaatõunast mahl välja. Tee seda sõela peal ja eraldi anumasse. Kui kuuled jõhvikate praksumist (nende nahk puruneb keetmisel), siis tea, et viie minuti pärast on keedetud osa joogist valmis. Veidi enne lõppu lisa potti ka piparmünt. Nüüd lase kuum jook läbi sõela, et kõik tahked osad saaksid eemaldatud. Pane igasse tassi pool mandariini, kalla peale kuum jõhvikajook ning jaga granaatõunamahl kolme tassi vahel ära. Kui sa tahad magusamat jooki, siis lisa oma tassi mett.

Mõnusat talve ja häid pühi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles