Kolm harjumust, mis parandavad su välimust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui tervis ei ole sinu jaoks veenev põhjus, miks oma harjumusi muuta, siis on ehk rohkem motivatsiooni edevusest.

Tervisliku harjumuse juurutamine võib veenmist nõuda ja mõnikord ei ole motivatsioon kõige üllam. Tegelikult pole sellest midagi halba, ütleb psühholoogiaprofessor dr Ramani Durvasula portaalis Oprah.

«Olgem ausad – kui paljud inimesed on läinud jõusaali selleks, et ennetada osteoporoosi ja südamehaigusi? Ja kui suur hulk neist on seal selleks, et ujumisriietes parem välja näha? Mis iganes põhjustel sa tervislikuma elustiili valid, kõik on hea, sest tulemus on ju sama,» arvab ta.

Siin on neli asja, mida saad oma välimuse nimel ära teha ja mis mõjuvad väga hästi ka tervisele.

Piira suhkru söömist

Ühelt poolt aitab see vähendada diabeedi ja südamehaiguste riski, teiselt poolt aitab see kortsude vastu. Suhkru söömine soosib krooniliste haiguste nagu diabeedi ja südamehaiguste teket. Ühtlasi mõjub see halvasti kollageenile ja elastaanile, mistõttu tulevad kortsud varem esile.

Joo rohkem vett

Ühelt poolt enneta vedelikupuudust ja kurnatust, teiselt poolt saad omale lamedama kõhu. Inimestel, kes ei joo päeva jooksul piisavalt vett, on kõrgem veresuhkrutase, mis pikema perioodi vältel lööb käima protsessid, mille tagajärjel koguneb rasv eriti vööpiirkonda.

Tarbi vähem soola

Ühelt poolt hoiad madalamat vererõhku, teiselt poolt väldid silmaümbruste tursumist. Kui neerud tuvastavad organismis liigselt soola, hoiab keha vett kinni, et seda lahjendada. Pärast ärkamist hajub osa sellest allapoole sõrmedesse, säärte ümber ja jalgadesse, mis päeva lõpuks on turses. Öö jooksul koguneb see aga võrdselt laiali, mistõttu on silmaümbruses turse eriti hästi näha. Seda saab kergesti vältida, kui piirata liigse soola tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles