Kuidas reisida kallimaga nii, et te üksteist närvi ei ajaks?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalino Russo/ Vida Press

Koos reisimine võib olla tõeline suhte proovikivi, olgu sinu reisikaaslaseks siis kallim või lihtsalt hea sõber. Ega ilmaasjata öelda, et enne leibade ühte kappi panekut peaks kallimaga ühise reisi ette võtma.

Reisimine on küll põnev ja lõbus, kuid sellega kaasneb tihtipeale ka stress ning teadmatus. Reisil olek erineb igapäevarutiinist oluliselt ning ette võib tulla ootamatusi, mis võivad endast välja ajada ka tugevama närviga inimese. Just seetõttu tulevad reisil olles välja inimese iseloomuomadused, mis põgusa tutvuse käigus varju kipuvad jääma. Selleks, et koos reisimine ei oleks üks hädaorg ja suur läbikukkumine, jagab Madatornetwork lahkelt nõuandeid, mis garanteerivad reisil olles ühise rütmi.   

1. Planeerige koos

Kas reisi paneb tavaliselt kokku ainult üks teie seast ning teine tuleb lihtsalt plaaniga kaasa? Ükskõik kui sarnaseid asju te igapäevaelus ka armastaksite, teie mõlema arusaam ideaalsest puhkusest võib olla väga erinev. Võib-olla sinu kaaslane veedaks parema meelega terve päeva kunstimuuseumis, kuid sina võiksid püstitada kõige kiirema Mona Lisa vaatamise maailmarekordi. See ajab lõpuks teid mõlemaid närvi, kui teie reisitempo on liialt erinev ning te pole sellega oma reisiplaanides arvestanud. Rääkige enne reisi läbi, kui pikalt te soovite kusagil aega veeta nii, et teil oleksid reisile realistlikud ootused.

2. Iseseisvus ei tee paha

Reisi ajal oleme me oma reisikaaslasega ninapidi koos 24 tundi päevas ning see võib osutuda üsna väsitavaks. Ärge saage üksteise peale pahaseks, kui reisi ajal tahaks üks teie seast veidi iseenda aega. Selle ennetamiseks võite suisa mõned omaette jalutuskäigud ette planeerida. Seda põnevam on uuesti kokku saades teil oma jalutuskäigul kogetud elamusi jagada.

3. Veidi alkoholi võib siinkohal abiks olla

Kui reisi ajal tõusevad pinged partneriga lakke, pole paha mõte minna koos mõnda kohaliku alkoholi proovima (aga mitte jooma). Klaasike veini ei tee teid purju, kuid võtab reisipinge maha, nii et suudate mõlemad juba oma pahuruse üle naerda.  

4. Pea meeles, et keegi ei tunne teid niikuinii

Mitte keegi võõras kohas ei mäleta teid hiljem! Kui sinu kallim käitub sinu arvates närvi ajavalt või kohatult (näiteks räägib liiga kõvasti, kannab tobedat särki, peatub iga viie sekundi tagant turistifotoks või hääldab kõiki sõnu teises keeles valesti), siis pea meeles, et kohalikud on arvatavasti selliseid turiste juba küllalt näinud. Lisaks ei lähe see kellelegi korda (ja kui lähebki, nad ei tunne teid). Te olete turistid ja kui te tobedad välja näete, võite selle endile lihtsalt andeks anda.

5. Ärge laske näljal tekkida

Tühi kott ei seisa püsti! Kui oleme näljased, kipume kiiremini pahuraks või närviliseks muutuma. Reisil olles kulutame palju energiat nii füüsiliselt kui ka vaimselt, mistõttu muutume ka näljaseks kiiremini kui kodus olles. Kandke reisil olles üksteise eest hoolt, võtke vaatamisväärsuste juures käies kaasa snäkke ning ärge laske toidukordade vahesid liiga suureks kasvada.

6. Võtke asja rahulikult

Kui su kaaslane sind reisil närvi ajab (või vastupidi), hinga lihtsalt sügavalt sisse, sulge silmad ning lõdvestu. Tuleta endale meelde, kui eriline see reis siiski on. Sa oled koos uusi põnevaid paiku avastamas inimesega, kellest hoolid. Ärge laske pisiasjadel endid närvi ajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles