Neli kõige levinumat viga söögi valmistamisel, mis tõstavad kaalu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuigi kodus kokkamine tundub palju soodsam ja tervislikum kui väljas söömine, on ka kodus kokkamisel oma riskid, mis võivad toidu muuta liigselt kaloririkkaks.

  1. Kokkamise ajal näksimine. Paljud kipuvad toidu valmistamise ajal erinevaid toiduaineid näksima, vahendab Time. Kui see just pole toores porgand või kurk, siis üldjuhul annab see lisa kaloreid ja võib isegi juhtuda, et kui toit lõpuks valmis saab, on kõht juba täis. Kui sul on selline komme, siis võid arvestada 300-400 lisakaloriga.
  2. Sa kasutad liiga palju süsivesikuid. Hetkel on moes süüa pasta ja valge jahu asemel kinoat, pruuni riisi või läätsesid – need on küll tervislikumad variandid kui nisupasta, kuid ikkagi süsivesikud. Seega ära arva, e võid kinoat süüa rohkem, sest selle liigne tarbimine tõstab samamoodi kaalu nagu pasta.
  3. Sa kasutad liiga palju juustu. Kellele ei meeldiks juust, kuid juust on üldjuhul väga rasvane ja seda kiputakse lisama igale poole. Kui näiteks kanafileele lisada veel peale juustu, on tegu juba rasvase ja kaloririkka toiduga. Seega igale poole pole vaja juustu panna.
  4. Sa keskendud liiga palju magustoidule. Tegelikult ei pea peale iga lõuna- või õhtusööki üldse magustoitu sööma. Kui sul on väga suur magusaisu piisab tükist šokolaadist või puuviljast. Kui aga magustoite ikkagi valmistada, siis tuleks teha nii väiksed portsjonid kui võimalik ja olla tagasihoidlik ka rasva ja suhkruga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles