Karolin Kuusik: moes on nii väga erksad värvikombinatsioonid kui pastellid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Ly Ranne nimelise Ilulooja auhinna sai stilist Karolin Kuusik
Esimese Ly Ranne nimelise Ilulooja auhinna sai stilist Karolin Kuusik Foto: Jelena Rudi

Moedisainer ja stilist Karolin Kuusik (29) pärjati möödunud reedel esimesena Eestis Ly Ranne nimelise Ilulooja auhinnaga. Sel laupäeval, 14. mail tähistab noor naine aga Tallinn Dollsi teist sünnipäeva oma uue kollektsiooni esitlusega.
 

Pälvisid Eestis esimesena Ly Ranne nimelise Ilulooja auhinna. Kas oskasid seda oodata ning mis sa ise arvad, miks just sina?

Kindlasti ei osanud, seda auhinda ei olnud varem olemaski. Nii et juba ainuüksi nominentide hulka valimine oli suur üllatus. Žüriiliikmed mainisid, et kasuks tuli minu multifunktsionaalsus, Ly oli samuti tegev mitmes erinevas loovas valdkonnas.

Mida see auhind sinu jaoks tähendab?

Ootamatut ja toredat tunnustust ning ootan juba järgnevaid auhindu, mis saavad osaks teistele järgnevatel aastatel. Paljud modellid, meigikunstnikud ja fotograafid, kellega iga päev töötan, on seda väärt.

Mis on sulle töö puhul kõige olulisem?

Nauding, mõnikord hasart.

Peagi oma teist sünnipäeva tähistava Tallinn Dollsi uuel kollektsioonil on äärmiselt huvitavad nimed - Cake House, Tallinn Dreams ning Caleidoscope. Millest sellised nimed?

Nimed tulenevad inspiratsiooniallikatest. Kollektsioonid on inspireeritud sünnipäevatortidest, kaisukarudest, teddyboydest, kalliskividest ja kaleidoskoopidest.

Kellele on sinu disainitud riided mõeldud?

Naistele, kes tahavad välja näha ilusad ja erilised. Pidudele, kontorisse ja tänaval patseerimiseks.

Kohe-kohe on käes lõpupidude aeg. Mida soovitaksid neidudele, kes tänavu kesk- või ülikooli lõpetavad ning endale pidulikku kleiti otsivad?

Soovitan seda, et otsida võib igalt poolt. Variant on disainerilt kas tellida või osta - paljudel on valmis kollektsioonid -, kaubandusvõrgus on sel aastal hästi suur ja mitmekesine kleitide valik ning miks mitte ka vintage-poest!

Ainuke asi - ma ei soovitaks selle teemaga üle pakkuda. Et kui valik langeb näiteks pikale kleidile, siis see võiks välja näha pigem suvine ja helge, mitte liiga glamuurne.

Kas oskad anda nõu, kuidas saaks näiteks lihtsa poekleidi väikeste muudatuste abil omanäolisemaks teha, et lõpetamisel ka siis silma paista, kui eelarve pole kuigi suur?

Soovitaksin minna kleidiga kangapoodi. Seal on igasuguseid vidinaid, paelu, kaunistusi. Ja sealt välja valida  - toredad müüjad aitavad ka hea meelega soovitada.

Mis on sinu lemmikrõivaesemed?

60ndate stiilis valgete kraekestega minikleidid.

Kas sul on ka selliseid riideid, mida oled aastaid kandnud ning millest sa ikka veel ära ei tüdine? Mis need on?

Mustad kitsad püksid. Just mustade pükste pealt pidid moebrändid eriti hästi teenima, pole ka ime.

Mis on sel kevadel moes, millised värvid ja mustrid?

Lilled - nii hästi peenikesed kui hästi suured.

Värvide puhul on kaks vastandlikku trendi. Hästi erksad värvid koos kantuna, näiteks fuksiaroosa, oranž, lilla, roheline koos täiesti ühes komplektis. Või siis vastandina just hästi heledad pastellid - kas või hall, valge, beež.

Jalanõudest on hästi-hästi suur hitt täistallal platvormid, neid on vist igas poes saada ka. Jalanõutoonide puhul on ka see, et kas on hästi värvilised või siis näiteks beežist lakknahast, nahavärvi.

Ka pikad kleidid on moes. Ja plisseer.

Kas saad nimetada kolm asja, millega võiks tänavu oma varasemat kevadist garderoobi värskendada, kui pole raha paljude uute riiete-aksessuaaride soetamiseks?

Üks hästi erksavärviline ese. See võib olla ka näiteks kott või kingad, mis kogu komplekti särama lööb. Ma arvan, et rohkem polegi vaja pingutada, et silma paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles