Uuring: lastest enim ajavad naisi stressi abikaasad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Olete kuulnud nalja, et naisel on kodus kolm last? Tütar, poeg ja abikaasa? Kuid hiljutine laiapõhjaline uuring, mis sel teemal läbi viidi, tõestab, et tegemist polegi naljaga, vaid paljude naiste jaoks tõsise probleemiga.

Parenting Isn't Easy vahendab, et 46 protsenti 7000 küsitletud emast tõdes, et abikaasad on märksa suurem stressiallikas kui lapsed. «Seitsmeaastane käitub nagu seitsmeaastane,» kommenteeris asja ema Deno Fleno. «Aga kui 35-aastane käitub nagu seitsmeaastane, siis tekitab see märksa rohkem stressi, kuna ta peaks ju ometi targem olema.»

Uuringust tuli ka välja, et emade stressitase on üsna kõrge - 8,5 punkti kümnest. Suurimaks murekohaks on emade jaoks see, et nad ei suuda ära teha kõike, mis peab tehtud saama, kuna aega lihtsalt pole ning paljudel juhtudel on abikaasad igapäevaselt suur stressiallikas. «Ma olen vaimselt ja füüsiliselt kurnatud, kui mu abikaasa koju jõuab,» ütles üks ema. «Mulle tundub, et ta on justkui teine töö.»

75 protsenti emadest tunneb ka, et nemad teevad kodus märksa rohkem ning üks ema viiest on stressis, kuna abikaasad ei löö kodutöödes kaasa. Tasub ka mainida, et eelmises sarnases uuringus, mille Today läbi viis, tõdes 2/3 abikaasadest, et ootaksid kodus rohkem tehtu eest sõnalist tunnustust.

Naised aga tunnevad, et isade stress pole nende omaga võrreldavgi, eriti annab see tunda organisatoorsetes küsimustes, kus emad tunnevad, et kõik on nende õlul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles