Seitse asja, mis juhtub sinu kehaga, kui jood iga päev piima

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuigi lapseeas soovitatakse piima juua, siis täiskasvanueas öeldakse, et piima joomist peaks piirama. Kuid mida kasulikku või halba võib liigne piima tarbimine tekitada?

  1. Võib põhjustada aknet. Teadlased väidavad, et piimas olev laktoos võib põhjustada põletikulisi protsesse ja tekitada aknet, kirjutab The List. Seega, kui sul on probleeme näonahaga, siis kõige lihtsam viis on loobuda piimatoodetest.
  2. Tekitada puhitusi. See probleem kimbutab eriti inimesi, kellel on laktoositalumatus. Mõnel inimesel võib isegi tilk piima hommikukohvis tekitada kõhupuhitusi.
  3. Võib põhjustada seedeprobleeme. Liigne piima joomine võib lüüa kõikuma kõhubakterite tasakaalu ja põhjustada mitmeid kõhuprobleeme.
  4. Võib aidata kaalu langetada. Mõndade uuringute järgi võib regulaarne piima joomine aidata rasva põletada. Seda aga eelkõige siis, kui teha korralikult trenni ja toituda tervislikult.
  5. On hea proteiini allikas. Kui sinu eesmärk on olla supertugev ja jõuline, siis loomne proteiin nagu piim, on igati hea variant. Uuringud ka näitavad, et proteiin piimas takistab ülesöömise ohtu ehk aeglustab seedimist ja hoiab kõhu kauem täis.
  6. Piima juues tarbid vähem kaloreid, kuid rohkem toitaineid. Kui sooviks on kalorite arvu piirata, siis piimas olevad toitaineid ei sisalda neid üldse palju.
  7. Aitab suurendada lihasmassi. Tänu jällegi proteiinile aitavad piim ja piimatooted suurendada lihasmassi. Seega jõumeestel on piim näiteks väga oluline jook.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles