8 filmi, mida tänavustel pühadel «Üksinda kodus» asemel vaadata ja targemaks saada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pühade ajal võtame aja maha ning naudime elu jõulude-eelse sagina ja uue aasta toimetamiste vahel. Selleks loome mõnusa õhkkonna jõulutulede ja -ehetega, laual on piparkoogid, mandariinid ja muud keelt paitavad jõuluroad.

Kui pere ja sõbrad on oma toimetamistega hõivatud, on hea vahelduseks teleka ees lõõgastuda. Siinkohal soovitab Laenukool omalt poolt filme, mis käsitlevad tarbimist, raha, selle rolli elus ja edu saavutamisel, et aju «Üksinda kodus», «Visa hinge» ja jõulumuinasjuttude kõrval täiesti ilma stiimulita ei jääks. Allpool loetletud filmid peaksid olema kättesaadavad suuremates digi-laenutustes.

«The True Cost»

Dokumentaalfim, mis käsitleb võrdlemisi tundlikku teemat: kiirmoodi. Nimelt liiguvad riiete hinnad üha langevas suunas, kuid sellega kaasnevad üha suuremad kulud neid tootvate tööliste ja keskkonna jaoks. Film üritab vastata küsimusele, milline on odavate riiete tõeline hind. Vaata treilerit.

«The Rise and Rise of BitCoin»

Dokumentaal «BitCoini tõus ja tõus» räägib hetkel laineid löövaid BitCoinist, selle toimimisest ja fenomenist. Treilerit vaadates märkad kindlasti, et tegu on 2014 ilmunud filmiga. Seega, kui sul tekib huvi teemasse rohkem süvitsi minna, siis tasub vaadata ka sellel aastal ilmunud filmi pealkirjaga «Magic Money: the BitCoin Revolution» («Maagiline raha: BitCoini revolutsioon»).

«The Wolf of Wall Street»

«Wall streeti hunt» põhineb tõestisündinud lool tutvustades finantsmaailma tippude ambitsioone ja nende nii seaduslikke kui kriminaalseid viise oma eesmärkide saavutamiseks. Vaata treilerit.

«The Pursuit of Happyness»

Oscarile ja kahele Kuldgloobusele nomineeritud draama «Õnne otsinguil» räägib sellest, kuidas ka kõige madalamas punktis oma elus ei tohi unistustele käega lüüa ning raske tööga on võimalik neid saavutada. Vaata treilerit.

«Meeletu»

Mõnusa eestlasliku humooriga vürtsitatud, kuid siiski tõsine, sissepoole vaatav film ärimehest, kes kolib maale eesmärgiga elada paremat, mõtestatud elu. Filmis teevad kaasa eesti ühed parimad näitlejad. Vaata lõiku filmist.

«Slumdog Millionaire»

«Rentslimiljonäri» sündmustik leiab aset Indias, kus üks vaene poiss rabeleb läbi õnnetute ja õnnelike juhtumise ning lõpuks oma teadmiste abil kitsikusest välja. Vaata treilerit.

«The Intern»

«Eakas algaja» on lõbus ja inspireeriv lugu pensionile jäämisest ja siis edasi uute väljakutse poole liikumisest. Eriti soovitame vaadata neil, kes arvavad, et vanemas eas pole enam võimalik midagi uut juurde õppida. Vaata treilerit.

«Brewster's Millions»

Lõpetuseks üks tobe komöödia aastast 1985. Kuidas sina kulutaksid 30 miljonit dollarit 30 päevaga? Sama küsimusega maadleb «Brewsteri miljonid» peategelane, et saada 300 miljonit. Vaata treilerit, sest ainuüksi selle aja moe nägemine võtab juba suu muigvele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles