Inimese sugutungi saab tema näokuju järgi ära arvata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt ja Angelina Jolie 2007. aastal.
Brad Pitt ja Angelina Jolie 2007. aastal. Foto: PH-GPRESS-/Scanpix

Sirvides Tinderit või vaadates baaris ringi võid ainuüksi inimese näokuju vaadates teha järeldusi tema iseloomu kohta. Nii võid ka aimu saada, millised on tema eesmärgid tutvusi otsides.

Väljaandes Archives of Sexual Behavior avaldati uuring, mille kohaselt võib näokuju olla seotud sellega, milliseid suhteid ja partnereid keegi otsib, edastab IFLScience. Leiti, et mehed (mitte naised), kel on suurem näo kõrguse ja laiuse suhe, on suurema sugutungiga.

Nipissingi Ülikooli teadlased tegid professor Steven Arnocky juhtimisel kaks uuringut. Esimeses täitsid 145 heteroseksuaalset meest ja naist küsitluse, milles vastasid oma käitumise ja seksuaalihaga seotud küsimustele. Lisaks tehti nende näost pilti, et analüüsida nende näokuju, täpsemalt näo laiuse ja kõrguse suhet.

Meestel nagu Benedict Cumberbatch on madal näo kõrguse ja laiuse suhe, mis tähendab, et neil võib olla väiksem sugutung, kuid neist saab hea abikaasa.
Meestel nagu Benedict Cumberbatch on madal näo kõrguse ja laiuse suhe, mis tähendab, et neil võib olla väiksem sugutung, kuid neist saab hea abikaasa. Foto: Fred Thornhill/REUTERS/Scanpix

Seejärel laiendati uurimust 314 tudengile, kellelt uuriti lisaks küsimusi nende seksuaalsättumuse, sotsioseksuaalse orientatsiooni, truuduse ja suhteväärtuste ning sugutungi kohta. Taas uuriti ka katsealuste näokuju.

Mõlemast küsitlusest tuli välja, et suurema näo kõrguse ja laiuse suhtega mehed ja naised on suurema sugutungiga. Teisest uurimusest selgus lisaks, et need mehed (mitte naised) naudivad suurema tõenäosusega juhuseksi ja võivad kergemini oma partnerit petta.

Brad Pitt on suurema näo kõrguse ja laiuse suhtega mees, mistõttu on ka suurem tõenäosus, et ta võib petta.
Brad Pitt on suurema näo kõrguse ja laiuse suhtega mees, mistõttu on ka suurem tõenäosus, et ta võib petta. Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/Scanpix

Varasemad uuringud on näidanud, et mehed, kel on kandiline lõug (ehk ka suurem näo kõrguse ja laiuse suhe), on agressiivsemad ja domineerivad. Selliseid mehi peavad naised atraktiivsemaks valikuks üheöösuheteks ja lühemateks suheteks, kuid neist ei pruugi saada pikaajalised partnerid. Kõige selle põhjuseks võib pidada testosterooni taset, millega poisid puutuvad kokku nii emaüsas kui lapsepõlves ning see võib mõjutada nii näokuju kui ka sugutungi ja seksuaalkäitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles