5 kõige põletavamat küsimust «Pilvede all» filmi kohta: kes on salapärane neljas õde?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi plakat
Filmi plakat Foto: Pilvede all. Neljas õde

19. jaanuaril esilinastub verivärske Eesti mängufilm «Pilvede all. Neljas õde», mis on kindlasti maiuspalaks kõikidele sarja fännidele, kuid muretsema ei pea – põnevust pakub film ka neile, kes sarjaga kursis pole. Milliseid saladusi saavad aga filmi ülipõneva süžee kohta poetada enne esilinastust poetada sellega seotud inimesed? 

Sõbranna uuris järele! Siin on viis kõige põletavamat küsimust, mis on üles kerkinud nii sotsiaalmeedias kui ka fännide ringis. Filmi tegijad annavad neile vastused!

1. Mängufilm «Pilvede all. Neljas õde» meelitab kindlasti kinno kõik sarja fännid, aga mida pakub film neile, kes pole seriaali püsivaatajad?

Selleks, et saada filmielamus, ei pea kindlasti olema sarja püsivaataja. «Neljas õde» on terviklik mängufilm, alguse ja lõpuga lugu, emotsionaalne draama, mis pakub filmielamuse sõltumata sellest, kas ollakse sarja sündmustega kursis või mitte. See on film, mida võib vaadata kogu perega, vanusepiirangut ei ole. Mehed ei pea samuti kartma, et äkki see pole nende lugu. Filmis on äratundmist kõigile, meestele ja naistele, noortele ja vanadele. Hiljem ongi hea mitmekesi muljeid vahetada.

2. Kas filmi tulek tähendab sarja lõppu?

Kindlasti mitte. Sari alustab tuleva aasta kevadel juba oma 16. hooaega. Filmis toimuvad sündmused viis aastat hiljem sarja tänasest päevast, seega on seriaali vaatajal huvitav näha, kuhu tema lemmikud oma eluga välja on jõudnud. Samas on filmi aluseks sündmus, millest sarjas pole kunagi juttu olnud, seega põnevust jagub kõigile.

3. Kes on filmis see neljas õde? Reklaamis oleme näinud Merle Palmistet, Hilje Murelit ja isegi Krista Lensinit. Keegi neist kolmest?

Üllatusmoment las jääda kinosaali. Lisaks neljandale õele on filmis veel uusi tegelasi, keda pole varem ka sarjas näinud.

4. Millist elamust filmist oodata? Nalja ikka saab?

Erinevalt enamikust viimasel ajal linastunud Eesti filmidest ei ole «Neljas õde» komöödia, kuid naerda saab ikka, sest värvikaid tegelasi on omajagu. Saab ka nutta, sest on liigutavaid hetki ja päris kindlasti on filmi järel palju, mille üle mõelda.

5. Miks mängufilm, kui teleri vahendusel on lihtsam inimesteni jõuda?

Siin on taga üks isiklik lugu. Seriaali produtsent ja režissöör Toomas Kirss on aastaid pidanud vastama küsimusele, et miks ta ainult sarju teeb. Miks mitte lavastada film või teatritükk? Küsimuses on vastus juba olemas, telerit vaatab tõesti palju rohkem inimesi kui kinos ja teatris käib. Aga ehk on need küsimused kõlanud nagu väljakutse, igatahes on Kirss nüüd oma filmi ära teinud ja küllap lavastab ühel päeval ka teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles