Mehed, hantlid kätte! Uusim uuring tõestab, et naistele meeldivad vaid tugevad mehed (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuigi eelmisel nädalal kirjutasime, et «pehmomehed» on aina enam hinnas, siis üks värske uuring viitab, et iga naine eelistab võimalusel tugevat meest nõrgale.

The Guardian vahendab uuringut, mille käigus paluti 160 naisel hinnata peata meeste paljaid torsosid. Ning kui su naine väidab, et tema jaoks pole olulised head kõhulihased ja tugevad musklid, siis suure tõenäosusega ta valetab, et su tundeid säästa, sest uuringus osalenud naised hindasid kõik heas vormis, tugeva kehaehitusega mehi.

«Meid ei üllatanud, et naised peavad füüsiliselt tugevaid mehi atraktiivseteks,» selgitab Griffithi ülikooli õppejõud Aaron Sell, kes uuringut juhtis. «Aga meid üllatas, kui tugev oli [füüsiliselt tugeva keha] efekt. Meie andmetes ei leidu mitte ühtki naist, kes eelistaks nõrgemat või naiselikumat keha.»

Leiud lükkavad ümber viimasel ajal ringelnud teooria, et mingist hetkest alates on mehe keha «liiga» mehelik ning liigne jõulisus muutub naisele vastumeelseks.

Uuring avaldati ajakirjas Royal Society Journal Proceedings B. Põhjus, miks nende uuringutulemused on nii kardinaalselt erinevad varasematest sarnastest, võib olla selles, et nad kasutasid pärismeeste fotosid, samas kui kõigi teiste meeste atraktiivsust hindavate uuringute puhul on kasutatud jooniseid. Joonistel on aga väga musklis mehi kujutatud vaat et karikatuursena, mis on ilmselt mõjutanud ka naiste hinnanguid.

Selgus ka, et ülekaalulisus anti meestele andeks, kui nende keha siiski tugev paistis, mis kindlasti tuleb paljudele hea uudisena.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles