Toitumisnõustaja Heikki Mägi lahendab kaalulangetaja dilemma: kas lõunasööki tohib väljas süüa?

, Fitlap.ee keskkonna looja ja peatreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Lõunasöök väljas ja tervislik toit tunduvad ju kuuluvat erinevatesse galaktikatesse. Analüüsides oma klientide harjumusi oleme näinud, et sageli loobutakse, sest lõunasöögi kodust kaasa võtmine tundub ebapraktiline ja jabur. Olgu siis põhjuseks tööandja poolt «hinna sisse» kuuluv lõunasöök, kiire elutempo või hoopis midagi kolmandat, kirjutab keskkonna Fitlap.ee looja, peatreener ja toitumisnõustaja Heikki Mägi.

Anname sulle selle toidukorra juures mõned nipid, kuidas süüa väljas ilma suuremate «kadudeta». Lõunasöök väljas sobib, ent võid sellele läheneda kahte moodi:

Kõige kindlam variant on sul valida enda kavast välja retsept (meil on neid üle 500) ja kui sööd väljas ja võimalusel võta toitu sarnastes kogustes. Näiteks kui sinu bufeerestoranis pakutakse lõhet ja kartulit, siis kogused nende tarbeks võta meie toitumiskavast.

Teine variant on kasutada nö tunnetust. Sellisel juhul rakenda neid põhimõtteid:

– 1/3 keskmise suurusega taldrikust võiks moodustada valguports (liha, kala, kana jms). Naisel kuskil 100 grammi, mehel 150 grammi;

– 1/3 keskmise suurusega taldrikust võiks moodustada süsivesikuports (tatar, pruun riis, kinoa, kartul jms). Naisel kuskil 140 grammi, mehel 200 grammi;

– ülejäänud taldrikust kata vabavara köögiviljadega;

– väldi poolfabrikaate ning erinevaid kaloririkkaid kastmeid;

– joogiks sobib vesi.

Ära tõsta taldrikule ühtegi toiduainet, mille puhul on koostis tuvastamatu!

Artikli täisteksti loe keskkonnast Fitlap.ee!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles